RSS چیست ؟

RSS چیست و چه کاربردی دارد ؟


پیش از اینکه صفحات «For You»  و الگوریتم‌های شخصی‌سازی‌شده در وب‌سایت‌ها به وجود بیایند، RSS بهترین گزینه برای دریافت محتوای مورد علاقه‌تان به صورت مستقیم و بدون هیچ‌گونه واسطه‌ای  بود. اگرچه با ورود و کمک به مدیریت شبکه های اجتماعی و سایت‌های خبرخوان، از محبوبیت آن کاسته شده، اما هنوز هم در دنیای امروز کاربردهای زیادی دارد.

بیایید در این مقاله از آوین سئو به موضوع RSS بپردازیم و ببینیم چطور می‌توانید از آن برای پیگیری محتوای مورد علاقه‌تان استفاده کنید. با ما همراه شوید.

RSS که به معنای «انتشار بسیار ساده» است، به وب‌سایت‌ها اجازه می‌دهد محتوای خود را به صورت متنی ساده و با فرمت XML منتشر کنند. این فید به کاربران این امکان را می‌دهد که به سرعت از تغییرات و به‌روزرسانی‌های وب‌سایت‌ها باخبر شوند. بسیاری از وب‌سایت‌ها هنوز هم به جای استفاده از خبرنامه‌های ایمیلی و شبکه‌های اجتماعی، فیدهای خبری را ارائه می‌دهند، هرچند که امروزه برخی از وب‌سایت‌ها و پلتفرم‌های بزرگ کمتر از این روش استفاده می‌کنند.

برای نخستین بار در سال 1999 از همکاری مهندسان Netscape به نام‌های دن لیبی و راماناتان وی. گوها به وجود آمد. این فناوری در ابتدا با نام RDF Site Summary شناخته می‌شد و به وب‌سایت‌ها این امکان را می‌داد که به‌روزرسانی‌های خود را به سادگی با مخاطبانشان به اشتراک بگذارند. به زودی پس از ایجاد این فناوری، دیو وینر یکی از پیشگامان تکنولوژی، کنترل آن را به دست گرفت و را به شکلی که امروز می‌شناسیم، توسعه داد.

 

تا سال 2002، نسخه وینر با عنوان Really Simple Syndication یا همان RSS به یک استاندارد تبدیل شد که به کاربران این امکان را می‌داد تا فیدهای محتوای خود را مدیریت کنند. در سال 2004، موزیلا با معرفی آیکون نارنجی رنگ معروف، این فناوری را به ابزاری اساسی برای دریافت اخبار آنلاین تبدیل کرد.

 

فید rss چیست ؟

فید RSS یک فایل متنی XML است که به‌روزرسانی‌های جدید یک وب‌سایت خاص را نمایش می‌دهد. برای هر پست وبلاگ، این فایل شامل عنوان، توضیحات، تاریخ، لینک، تصویر، اطلاعات نویسنده و متن کامل یا خلاصه آن می‌باشد.

اگرچه RSS در حال حاضر به اندازه گذشته محبوب نیست، اما هنوز هم بسیاری از وب‌سایت‌ها آیکون RSS را در صفحه اصلی خود قرار داده‌اند که با کلیک بر روی آن می‌توانید به فید ار اس اس دسترسی پیدا کنید. اگر نتوانستید آیکون را پیدا کنید، می‌توانید به آدرس site.com/feed یا site.com/rss مراجعه کنید.

فید RSS چیست؟
فید RSS چیست؟

اگر با فرمت XML آشنا نباشید، فید RSS ممکن است برای شما شبیه یک فایل متنی بی‌معنا به نظر برسد. در حقیقت، برای بهره‌برداری از یک فید RSS، به یک برنامه خبرخوان مناسب نیاز دارید.

خواننده RSS کیست ؟

خواننده‌های RSS که به عنوان خبرخوان نیز شناخته می‌شوند، نرم‌افزارهایی هستند که به شما این امکان را می‌دهند تا چندین منبع محتوا را دنبال کنید و به‌روزرسانی‌ها را در یک مکان متمرکز مشاهده کنید. تعدادی از خواننده‌های RSS معروف وجود دارند که همگی وظیفه اصلی مشابهی دارند: تبدیل فایل‌های به فرمت‌هایی که برای کاربران قابل‌فهم باشد. این برنامه‌ها به‌روزرسانی‌های محتوای وب‌سایت‌ها را به ترتیب زمانی نمایش می‌دهند و به شما نشان می‌دهند که کدام مطالب را مطالعه کرده‌اید و کدام را هنوز نخوانده‌اید. خواننده‌ها به سه دسته اصلی تقسیم می‌شوند: برنامه‌های دسکتاپ، برنامه‌های موبایل و خدمات آنلاین.

 

از جمله خواننده‌های محبوب RSS می‌توان به NewsBlur، Feedly، Feedreader، Feedbro و Inoreader اشاره کرد. برخی از این ابزارها قابلیت همگام‌سازی بین چندین پلتفرم را دارند، به این معنی که می‌توانید از آن‌ها هم در گوشی و هم در دسکتاپ استفاده کنید.

تنها کاری که باید انجام دهید این است که لینک RSS را در خواننده دلخواه خود کپی کرده و جای‌گذاری کنید تا فید زنده‌ای از محتوای مورد علاقه‌تان دریافت کنید.

چگونه خواننده فید RSS بخواند ؟

برای اینکه بتوانید مطالب جدید سایت‌ها را از طریق RSS مشاهده کنید، ابتدا باید چند فید را به خبرخوان خود اضافه کنید.

شما به یک URL فید RSS نیاز دارید تا آن را در خواننده خود وارد کنید. معمولاً آیکون RSS در کنار طراحی لوگو شبکه‌های اجتماعی قرار دارد، چه در بالای صفحه وب‌سایت، چه در پایین یا در نوار کناری. به عنوان مثال، در برخی از سایت‌ها می‌توانید با کلیک بر روی آیکون همبرگری در گوشه بالای سمت چپ صفحه و باز کردن لیست آیکون‌ها، فید RSS را پیدا کنید.

به عنوان یک روش دیگر، معمولاً می‌توانید با افزودن feed/ به انتهای آدرس URL یک وب‌سایت به فید آن دسترسی پیدا کنید. این روش به ویژه برای وب‌سایت‌های وردپرسی به خوبی کار می‌کند. گاهی اوقات این کار باعث می‌شود که یک دانلود آغاز شود و شما باید فایل دانلود شده را در مرورگر خود باز کنید تا آدرس URL فید را مشاهده کنید.

مزیت و ویژگی های RSS چیست ؟
rss چه ویژگی دارد؟

 

اگر نتوانسته‌اید فید را پیدا کنید، می‌توانید با کلیک راست روی صفحه، گزینه View Page Source را انتخاب کرده و کلمه “RSS”بیابید. در نتایج جستجو باید لینک را مشاهده کنید.

 

پس از اینکه آدرس URL فید را به دست آوردید، مرحله بعدی اشتراک در فید با استفاده از خواننده مورد علاقه‌تان است. ما در اینجا نحوه انجام این کار را در NewsBlur توضیح می‌دهیم، اما هر خواننده‌ای که از چندین پلتفرم پشتیبانی کند، مناسب است. توجه داشته باشید که ما از نسخه وب NewsBlur استفاده کرده‌ایم، اما این برنامه در iOS و اندروید نیز موجود است.

 

ابتدا باید گزینه افزودن فید را در خواننده خود پیدا کنید که معمولاً با یک آیکون مثبت مشخص می‌شود. NewsBlur این گزینه در قسمت پایین سمت چپ صفحه قرار دارد. آدرس URL فید را در کادر مربوطه وارد کرده و گزینه “Add site” را انتخاب کنید.

 

مزایا RSS چیست ؟

استفاده از RSS برای پیگیری وب‌سایت‌های دلخواه شما مزایای زیادی دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • داده‌های باز:

RSS به هیچ فرد یا شرکتی تعلق ندارد و تحت کنترل هیچ‌کس نیست. این ابزار بخشی از وب است که به‌طور عمومی در دسترس قرار دارد و هر کسی می‌تواند از آن بهره‌برداری کند. به همین دلیل، به این زودی‌ها ناپدید نخواهد شد. اگرچه برخی از خواننده‌های نرم‌افزارهای پولی هستند، اما بسیاری از آن‌ها رایگان و متن‌باز می‌باشند. حتی می‌توانید خودتان یک خبرخوان را راه‌اندازی و مدیریت کنید.

  • سادگی در استفاده:

پیدا کردن فیدهای و افزودن آن‌ها به خبرخوان بسیار راحت است. از نظر سادگی استفاده مشابه شبکه‌های اجتماعی است، با این تفاوت که نیازی به ایجاد حساب کاربری یا پروفایل ندارید. شما به راحتی می‌توانید در فیدهایی که می‌خواهید مشترک شوید و به‌روزرسانی‌ها را به‌طور منظم و به ترتیب زمانی دریافت کنید.

  • امکانات سفارشی‌سازی فراوان:

با، شما کنترل کامل را در دست دارید. می‌توانید ظاهر خواننده خود، زمان‌بندی چک کردن به‌روزرسانی‌ها و ترتیب اشتراک‌های خود را برای دسترسی آسان‌تر به آن‌ها، سفارشی کنید. حتی می‌توانید چندین فید را در یک فید سفارشی ترکیب کرده و فیلترهایی برای موضوعات مورد علاقه‌تان ایجاد کنید.

  • جمع‌آوری تمامی محتوای دلخواه شما در یک مکان:

الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی معمولاً به صورت تصادفی عمل می‌کنند و شما هرگز نمی‌دانید چه محتوایی را مشاهده خواهید کرد مگر اینکه زمان زیادی را صرف تنظیم فید خود کنید. در مقابل، از همان ابتدا به شما کنترل می‌دهد و اطمینان حاصل می‌کند که محتوای دریافتی دقیقاً همان چیزی است که می‌خواهید ببینید. این ابزار زمان صرف شده برای مرور اخبار در وب‌سایت‌های مختلف را کاهش می‌دهد.

  • حفظ حریم خصوصی:

در مقایسه با الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی، از نظر حریم خصوصی بسیار بهتر عمل می‌کند. شما نیازی به ارائه حجم زیادی از اطلاعات شخصی ندارید تا از آخرین اخبار و مطالب وب‌سایت‌ها باخبر شوید.

  • مرور محتوا بدون نظرات و کامنت‌ها:

این موضوع بسته به وب‌سایت‌هایی که دنبال می‌کنید می‌تواند مزیت یا عیب باشد. با این حال، اینترنت می‌تواند فضایی شلوغ باشد و به شما این امکان را می‌دهد که تنها بر محتوای اصلی تمرکز کنید بدون اینکه درگیر بحث‌های بی‌مورد شوید.

 

امروزه، RSS به اندازه گذشته محبوب نیست. شرکت‌های بزرگ فناوری آن را تا حد زیادی کنار گذاشته‌اند و در عوض، الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی که بر اساس عادات مشاهده‌ای شما بهینه‌سازی شده‌اند، با آن رقابت می‌کنند. با این حال، RSS هنوز هم بهترین گزینه است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *