سایت مپ sitemap چیست ؟ نقشه میتواند به عنوان نقشه گنج ما را به سمت ثروت راهنمایی می کنند. نقشه های توپوگرافی یک تجربه قابل لمس جذابی را ارائه می دهند. سایت مپ ها مزایای متعددی دارند. ایجاد نقشه سایت یک تلاش بدون هزینه است که نیازی به تخصص فنی گسترده ای ندارد، بنابراین توصیه می شود که به سرعت روی نقشه خود شروع کنید.

این امکان وجود دارد که علاقه ای به سایت مپ sitemap پیدا نکنید . درک آنها می تواند بسیار چالش برانگیز باشد . با این حال، اگر به درستی اجرا شوند، می توانند منجر به بهبود رتبه و افزایش ترافیک وب سایت شوند. در این مقاله توضیح به طور مفصل توضیح خواهیم داد. همچنین شما میتوانید برای دریافت مشاوره های رایگان و اطلاعات بیشتر در مورد خدمات ویژه آوین سئو با شماره  ۰۹۱۲۲۸۵۶۸۱۲ در تماس باشید.

فهرست مطالب

  • سایت مپ چیست ؟
  • مزایای نقشه سایت
  • آیا به نقشه سایت نیاز دارید؟
  • انواع نقشه سایت
  • نحوه ایجاد نقشه سایت

بیشتر بخوانید : محتوای همیشه سبز چیست ؟

مفهموم اصلی سایت مپ چیست ؟

نقشه سایت سندی است که  شامل آدرس تمام صفحات کلیدی وب سایت است. عملکرد اصلی نقشه وب سایت کمک به موتورهای جستجو برای درک ساختار سایت شما و یافتن صفحات خاص است. علاوه بر این، نقشه‌های سایت برای کمک به کاربران در جهت‌یابی وب‌سایت شما طراحی شده‌اند .

تصویر زیر یک نمونه نقشه سایت است.

⚠️شاید به نظر سایت مپ بسیار پیچیده است اما با خواندن این مقاله برای شما قابل درک میشود .

برای درک اهمیت نقشه سایت در سئو، لازم است ابتدا عملکرد موتورهای جستجو، به ویژه مفاهیم “خزیدن” و “نمایه گذاری” را درک کنیم.

گوگل از ربات‌هایی استفاده می‌کند که اغلب به آنها عنکبوت گفته می‌شود، که به طور مداوم در اینترنت برای فهرست کردن صفحات وب می‌پیچند. این فرآیند به عنوان خزیدن شناخته می شود. متعاقباً، این ربات‌ها هر صفحه کشف شده را در فهرست گسترده Google طبقه‌بندی و ذخیره می‌کنند، فرآیندی که فهرست‌سازی نامیده می‌شود. در نتیجه، وقتی کاربر در گوگل جستجو می کند، موتور جستجو کل وب را در زمان واقعی اسکن نمی کند. در عوض، اطلاعات را از فهرست به خوبی سازماندهی شده خود بازیابی می کند، که آن را قادر می سازد در عرض چند ثانیه نتایج را ارائه دهد.

کاربرد سایت مپ

مزایای سایت مپ چیست ؟

هر چه گوگل وب سایت شما را بشیتر درک کند و موتور جستجوگر برای پیمایش آن راه ساده تری را طی کند ، می توانید راحت تر به رتبه های بالاتری برای کلمات کلیدی مورد نظر خود برسید و ترافیک بیشتری را به سایت خود جذب کنید. با در نظر گرفتن این اطلاعات، اجازه دهید با جزئیات بیشتری مزایای حفظ نقشه سایت را بررسی کنیم.

افزایش سرعت پیداشدن صفحات سایت

گوگل نمی تواند کل اینترنت را به صورت روزانه اسکن کند. به این معنی که ممکن است روزها، هفته‌ها یا حتی ماه‌ها طول بکشد تا Google صفحات جدید را در سایت شما شناسایی کند. استفاده از نقشه های سایت می تواند کشف سریعتر و نمایه سازی صفحات جدید توسط گوگل را تسهیل کند.

اطمینان از عملکرد بهینه صفحات با ارزش بالا

آیا تا به حال به‌روزرسانی‌هایی در صفحه‌ای در وب‌سایت خود انجام داده‌اید ؟ احتمالاً برای تقویت محتوای همیشه سبز خود این کار را انجام داده اید . اما متوجه شده‌اید که این تغییرات در صفحات نتایج موتور جستجو (SERP) ظاهر نمی‌شوند؟ این وضعیت زمانی پیش می‌آید که Google صفحه‌ای را که به دنبال تغییرات شما انجام می‌شود نکرال نکرده باشد. با بهبود کارایی خزیدن و نمایه سازی در سایت مپ ، می توانید تضمین کنید که جدیدترین نسخه از با ارزش ترین و اغلب به روز شده ترین صفحات شما به کاربران ارائه می شود.

کمک به گوگل در شناسایی صفحات یتیم

ربات‌های Google اغلب صفحاتی را در وب‌سایت شما را  مشابه بازدیدکنندگان پیدا می‌کنند . با پیمایش در پیوندهای موجود در صفحاتی که در حال بررسی هستند (که نشان اهمیت پیوند داخلی است). صفحات یتیم آنهایی هستند که فاقد هرگونه لینک ورودی از سایر صفحات سایت شما هستند و دسترسی به آنها را برای گوگل دشوار می کند. با این حال، با گنجاندن این صفحات در نقشه سایت خود، روند ساده تری را برای گوگل برای کشف و فهرست بندی آنها فراهم میکنید.

بیشتر بخوانید : صفحات یتیم چیست ؟ رفع مشکل + تاثر آن در سئو

 بالا رفتن سرعت تشخیص صفحات تکراری

یک وب سایت تجاری ممکن است با موقعیت های مختلفی روبرو شود که منجر به وجود صفحات تکراری یا تقریباً یکسان منجر شود. به عنوان مثال، یک پلت فرم تجارت الکترونیک ممکن است دارای چندین صفحه محصول باشد که یک مورد مشابه را در رنگ های مختلف نشان می دهد. در چنین مواردی، گوگل ممکن است برای تعیین اینکه کدام نسخه از صفحه باید برای رتبه بندی در اولویت قرار گیرد، مشکل داشته باشد. با استفاده از نقشه سایت، می توانید تگ های متعارف را پیاده سازی کنید تا به گوگل نشان دهید کدام نسخه، نسخه اصلی است و کدام نسخه تکراری در نظر گرفته می شود.

چرا باید از نقشه سایت استفاده کنیم ؟

به طور کلی، گوگل به مکان یابی مستقل صفحات وب در سراسر اینترنت بسیار اهمیت میدهد. با این حال، همانطور که قبلا ذکر شد، نقشه سایت می تواند سئوی شما را با درجات متفاوتی از تاثیر بسته به سایت افزایش دهد. گوگل نشان می دهد که نقشه سایت در حالات زیر ضروری است:

  1. وب سایت شما حاوی تعداد قابل توجهی صفحه (500 یا بیشتر) است. حجم زیاد صفحات بتعث میشود که خزنده های گوگل محتوای جدید اضافه شده یا به روز شده را از دست بدهند.
  2. ارور ساختار پیوند داخلی شما ناکافی ظاهر میشود و در نتیجه صفحات متعددی یتیم می شوند.
  3. وب سایت شما به تازگی تأسیس شده است یا دارای تعداد محدودی بک لینک است، زیرا خزنده های وب معمولاً صفحات را با پیمایش از طریق پیوندهای سایر سایت ها (بک لینک ) کشف می کنند.
  4. سایت شما دارای حجم قابل توجهی از رسانه های غنی است، مانند تصاویر، ویدیوها یا مقالات خبری که می خواهید در نتایج جستجو ظاهر شوند.

انواع سایت مپ

دو دسته نقشه سایت وجود دارد. نقشه های سایت HTML، که از زبان نشانه گذاری فرامتن استفاده می کنند و برای کاربران انسانی طراحی شده اند، در حالی که نقشه های سایت XML، بر اساس زبان نشانه گذاری توسعه پذیر، برای سیستم های خودکار یا ربات ها در نظر گرفته شده اند.

نقشه های سایت HTML

سایت مپ HTML یک صفحه وب اختصاصی است که برای کاربران بسیار قابل دسترس است و دارای مجموعه ای از پیوندهای قابل کلیک به هر صفحه در وب سایت شما است..گوگل  استفاده از نقشه سایت HTML را حمایت می‌کند. زیرا فهرستی ساختاریافته از پیوندها می‌تواند به گوگل در درک اهمیت صفحات مختلف و فهرست‌بندی مناسب آنها کمک کند.

به عنوان مثال، نمونه ای از نقشه سایت HTML را می تونید در تصویر زیر مشاهده کنید

سایت مپ یا نقشه سایت چیست ؟

نقشه سایتXML

نقشه سایت XML یک فایل متنی ساختاریافته است که URL های موجود در وب سایت شما را شامل میشود. با این حال، این URL را می توان به دلایل امنیتی تغییر داد. به این نکته توجه کنید.  اگرچه نقشه سایت XML یک سایت قابل دسترس است، اما به عنوان یک کمک ناوبری برای کاربران طراحی نشده است، بلکه به عنوان منبعی برای موتورهای جستجو طراحی شده است. نقشه‌های سایت XML   امکان گنجاندن برچسب‌هایی را ممکن می‌سازد که جزئیات مربوط به URLهای موجود در داخل، از جمله تاریخ آخرین تغییر را نشان می‌دهند. علاوه بر این، پسوندهای نقشه سایت sitemap را می توان برای ارائه اطلاعات مربوط به ویدیو، تصویر و محتوای مقاله های خبری مورد استفاده قرار داد.

در زیر نمونه ای از نقشه سایت XML آمده است.

کاربرد XM[ در سایت مپ

انواع دیگر سایت مپ چیست ؟

تشخیص وجود انواع مختلف سایت مپ ها ضروری است:

  • فیدهای :RSS وب‌سایت‌های متمرکز بر اخبار یا وبلاگ‌هایی که روزانه چندین مقاله تولید می‌کنند، ممکن است از یک RSSباشند.
  • mRSS : رسانه RSS)، یا فیدAtom 1.0 )  به عنوان URL نقشه سایت خود استفاده کنند. با این حال، درک این نکته ضروری است که این نقشه های سایت منحصراً اطلاعات مربوط به جدیدترین URL ها را منتقل می کنند.
  • نقشه سایت متنی: این نشان‌دهنده ابتدایی‌ترین شکل نقشه سایت است که برای وب‌سایت‌های کوچک‌تری که دارای تعداد محدودی صفحات وب هستند ایده‌آل است.

چگونه یک سایت مپ بسیازیم ؟

ایجاد نقشه سایت sitemap یک فرآیند ساده است که توسط ابزارهای مختلف ایجاد میشود. در زیر مراحل انجام این کار مشخص می شود:

ساخت سایت مپ با کمک ابزار ها

مولدهای نقشه سایت ابزارها و افزونه هایی هستند که ایجاد نقشه سایت را بدون نیاز به کدنویسی تسهیل می کنند. در زیر برخی از موثرترین تولیدکنندگان نقشه سایت موجود هستند:

Yoast :  این یک افزونه وردپرس رایگان است که به طور خودکار نقشه سایت شما را بدون هیچ هزینه ای ایجاد می کند.

وردپرس 5.5: برای کاربران وردپرس نسخه 5.5 یا جدیدتر، هیچ نیازی به افزونه های خارجی برای ایجاد نقشه سایت وجود ندارد. شما می توانید نسخه وردپرس خود را به راحتی تأیید کنید.

Screaming Frog  : این ابزار امکان ایجاد نقشه های سایت XML و تصویر XML را فراهم می کند که دارای تنظیمات پیشرفته ای مانند برچسب های “آخرین تغییر” است.

استفاده از روش های مناسب

گوگل دستورالعمل های جامعی را برای بهترین شیوه های نقشه سایت ارائه می دهد که می توانید در اینجا پیدا کنید. با این حال، توصیه‌های زیر باید در نظر بگیرید:

  1. در مواردی که لیست طولانی از URL ها دارید، توصیه می شود نقشه سایت خود را به چند قسمت تقسیم کنید و سپس یک فایل فهرست نقشه سایت ارسال کنید، که عملکردی مشابه نقشه سایت sitemap برای نقشه های سایت شما دارد.
  2. فقط URL های متعارف را شامل شود. در مواردی که صفحات تکراری یا تقریباً یکسان هستند، ضروری است که URL اصلی را در نقشه سایت خود که می خواهید در نتایج جستجو نشان دهید (نسخه متعارف) فهرست کنید.
  3. از رمزگذاری UTF-8 استفاده کنید. همه فایل‌های نقشه سایت باید منحصراً حاوی کاراکترهای ASCII باشند که شامل اعداد 0-9، حروف انگلیسی A-Z و انتخاب محدودی از کاراکترهای خاص است.

نحوه معرفی سایت مپ به گوگل

پس از تولید sitemap خود، چندین گزینه برای ارسال آن به گوگل دارید.کنسول جستجوی گوگل احتمالاً ساده ترین روش برای ارسال نقشه سایت شما است. پس از دسترسی به کنسول جستجوی گوگل، قسمت نقشه سایت را در پنل سمت چپ پیدا کنید.سپس آدرس نقشه سایت خود را وارد کرده و روی ارسال کلیک کنید.

ابزار پینگ به شما این امکان را می دهد که با وارد کردن آدرس زیر، درخواست خود را مستقیماً از طریق مرورگر خود ارسال کنید:

Sitemaps ping endpoint is going away

در نتیجه، در حالی که هیچ جریمه ای توسط گوگل برای عدم وجود نقشه سایت اعمال نمی شود، اگر وب سایت شما واجد شرایط باشد، داشتن سایت مپ می تواند مزایای قابل توجهی داشته باشد. مهم است که به یاد داشته باشید که نقشه سایت یک الزام اجباری برای گوگل نیست. بلکه به عنوان مجموعه ای از اولویت ها و دستورالعمل ها عمل می کند که می تواند به فرآیندهای کرال کردن و نمایه سازی کمک کند.

راه های توسعه سایت مپ چیست  ؟ یک تلاش بدون هزینه است که به حداقلی از تخصص فنی نیاز دارد، بنابراین همین امروز روی نقشه سایت خود کار کنید. برای مشاوره رایگان تماس بگیرید .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *