الگوریتم موبایل گدون که با نام Mobile Friendly نیز شناخته می شود، پس از افزایش قابل توجه استفاده از دستگاه های تلفن همراه در میان کاربران معرفی شد. تأثیر اولیه بهروزرسانی Mobilegeddon Google، اولویتبندی وبسایتهایی است که برای نمایش در تلفنهای هوشمند به خوبی بهینهسازی شدهاند. با این حال، در سال 2015، به روز رسانی الگوریتم Mobilegeddon چشم انداز سازگاری وب را تغییر داد.
وظیفه اصلی الگوریتم تلفن همراه Gadon اولویت بندی وب سایت هایی بود که عملکرد موثری در گوشی های هوشمند دارند. در نتیجه، این الگوریتم در محافل سئو به الگوریتم Mobilegeddon معروف شد که به نبرد آخرالزمانی اشاره دارد.
این مقاله به بررسی تاثیر الگوریتم موبایل گدون بر سئو سایت،بر نتایج جستجو می پردازد. اگر قصد دارید در نتایج جستجوی موبایل گوگل به رتبه های بالا دست یابید،شما می توانید از کارشناسان ما در آوین سئو، مشاوره رایگان سئو بگیرید.
الگورینم موبایل گدون یا (Mobile Friendly) چیست؟
افزایش تعداد کاربران تلفن همراه رفتار کاربر را تغییر داد و منجر به افزایش مرور روزانه وب تلفن همراه شد. با این حال، در آن زمان، وب سایت ها فاقد شرایط استاندارد برای نمایش بهینه در دستگاه های تلفن همراه بودند. به عنوان مثال، ارائه وبسایتها برای صفحه نمایش تلفن همراه مناسب نبود، و در نتیجه یک تجربه کاربری نامنظم و متناقض ایجاد شد. در نتیجه، دسترسی به وبسایتها از طریق تلفن همراه به تجربهای ناامیدکننده برای کاربران و تلاشی ناموفق برای مدیران سایت تبدیل شد.
در پاسخ به این چالشها، گوگل با معرفی مفهوم سازگاری با موبایل یا همان موبایل فرندلی (Mobile Friendly) به دنبال بهبود تجربه کاربر بود. اولین قدم برای رسیدن به این هدف راه اندازی الگوریتم موبایل گدون در 21 آوریل 2015 بود.
این الگوریتم جدید صفحات سازگار با موبایل را در اولویت قرار داد و رتبه آنها را در نتایج جستجوی موبایل بهبود بخشید. با این وجود، گوگل اظهار داشت که تجربه کاربر به طور قابل توجهی بر رتبه بندی صفحات تأثیر می گذارد.
تاثیر الگوریتم موبایل گدون(Mobilegeddon) برسئو سایت
تمرکز شدید گوگل بر افزایش تجربه کاربری و همسویی آن با رفتار کاربر و تغییرات بازار، تصمیم به راه اندازی این الگوریتم در فضای وب را گرفت. با این حال، تاثیر Mobilegeddon به طور قابل توجهی بیشتر از الگوریتم پاندا و پنگوئن نبود.
پس از اعلام این الگوریتم و متعاقب آن بهروزرسانی نتایج، مدیران وبسایت رتبهبندی صفحات خود را تجزیه و تحلیل کردند تا تأثیرات بهروزرسانی را بر روی سایتهای خود ارزیابی کنند.
یافته ها فقط تغییرات جزئی را نشان می دهد. اکثر کارشناسان در این زمینه معتقد بودند که الگوریتم Mobilegeddon طبق پیش بینی عمل می کند و بر سئو صفحاتی که برای سازگاری با موبایل طراحی نشده اند تأثیر منفی می گذارد.
شواهد حاکی از آن است که این به روز رسانی با موفقیت کاربران را تشویق کرد تا موبایل دوستی را برای وب سایت های خود در اولویت قرار دهند. با این حال، تاثیر کمی بر ترافیک و رتبه سایت داشت. به طور کلی، ویژگی سازگار با موبایل به عنوان یک عامل رتبه بندی ظاهر شد و مدیران سایت را بر آن داشت تا دیدگاه جدیدی در طراحی وب اتخاذ کنند و برای سازگاری با نمایشگرهای تلفن همراه تلاش کنند.
هدف گوگل از الگوریتم (Mobilegeddon)
گوگل الگوریتم موبایل Gedon را با بحث و جدل های قابل توجهی معرفی و پیاده سازی کرد. این شرکت در ابتدا تصور می کرد که سایت های غیر ریسپانسیو عواقب شدیدی را متحمل خواهند شد. اما بعداً به بسیاری از سایت ها اجازه داد تا واکنش گرا شوند.
کارشناسان و مفسران پیشنهاد کردهاند که هدف اصلی گوگل این است که شرکتها را مجبور کند تا وبسایتهای خود را برای موبایلپسند بودن وفق دهند تا تعداد وبسایتهای واکنشگرا را افزایش دهند. این حرکت مهم بود زیرا درآمد تبلیغات گوگل در حال کاهش بود زیرا بسیاری از کاربران از طریق دستگاههای تلفن همراه به وبسایتهایی دسترسی پیدا میکردند. جایی که پنجرههای بازشو و سایر تبلیغات به طور موثر نمایش داده نمیشدند. گوگل با پیاده سازی Mobile-First Index به این مهم دست یافته و در عین حال تجربه وبگردی را برای کاربران موبایل بهبود می بخشد.
بهینه سازی سایت توسط الگوریتم گدون
برای ایجاد یک تجربه مثبت برای کاربرانی که از وب سایت شما از طریق دستگاه های تلفن همراه بازدید می کنند، توصیه می شود اقدامات زیر را برای تراز بهتر بهینه سازی توسط الگوریتم موبایل گدون انجام دهید:
طراحی وب سایت با موبایل گدون
طراحی واکنش گرا تضمین می کند که ظاهر وب سایت در همه دستگاه ها از جمله دسکتاپ، تبلت، موبایل و لپ تاپ مناسب و بهینه شده است. می توانید از ابزارهای گوگل برای ارزیابی این ویژگی در سایت خود استفاده کنید. محتوای یک طراحی واکنش گرا برای هر دو نسخه موبایل و دسکتاپ ثابت می ماند. از طرف دیگر، سرویس پویا به یک URL واحد اجازه میدهد تا کدهای HTML و ارائههای مختلف را برای نسخههای موبایل و دسکتاپ نمایش دهد.
در نهایت، طراحی دو نسخه مجزا از سایت با URL های متمایز شامل ایجاد آدرس های کاملا مجزا برای دسکتاپ و موبایل است، مانند تغییر آدرس نسخه موبایل به m.site.com.
تجزیه و تحلیل ساختار داده های وب سایت
از دادههای ساختاری منسجم در هر دو نسخه استفاده کنید. اگر نیاز است که داده های ساختاری خاصی به نسخه موبایل سایت اضافه شود، این موارد اضافه شده را در اولویت قرار دهید. توصیه می شود با بررسی داده های ساخت یافته برای Breadcrumb، Product و VideoObject شروع کنید. همه URL های استفاده شده در داده های ساخت یافته برای نسخه موبایل سایت باید در قالب سازگار با موبایل نمایش داده شوند.
ارزیابی خطاهای Mobile Usability در سرچ کنسول
در ابزار Search Console به خطاهای قسمت Mobile Usability توجه کنید، میتوانید گزارش هر صفحه از سایت را در تلفن همراه در بخش قابلیت استفاده از موبایل مشاهده کنید و خطاهای آن را برای بهبود تجربه کاربری برطرف کنید.
تاثیر الگوریتم موبایل گدون بر نتایج جستجو
یکی از دلایل گوگل برای این به روزرسانی این است که کاربران باید مرتبط ترین نتایج را در گوشی خود در زمان کم دریافت کنند.در ابتدای معرفی این بهروزرسانی، گوگل سه تأثیر مهم الگوریتم Mobilegeddon را بیان کرد.
- تأثیر آن به رتبه بندی نتایج در نسخه موبایل محدود می شود.
- این همه نتایج جهانی در زبان های مختلف را تحت تأثیر قرار می دهد.
- تاثیر به جای کل وب سایت به صورت جداگانه بر روی هر صفحه وب اعمال می شود.
عملکرد الگوریتم (Mobilegeddon) چگونه است؟
الگوریتم موبایل گدون به نحوه نمایش وب سایت ها و تجربه کاربر در دستگاه های تلفن همراه بسیار حساس است.سایت هایی که برای موبایل بهینه هستند. نباید نگران این الگوریتم باشند، هدف اصلی آن مجازات کسانی است که بهینه سازی موبایل را انجام ندادند.
نتیجه گیری:
تمرکز این بحث بر توجه متمایز به کاربران تلفن همراه بوده است. سایت شما باید به شکلی طراحی شود که به کاربران موبایل اجازه دهد بدون مشکل به محتوای موجود در نسخه دسکتاپ دسترسی داشته باشند. ویژگیهای کاربرپسند نیز توسط گوگل به رسمیت شناخته میشوند. در نتیجه، وبسایتهایی که با در نظر گرفتن الگوریتم موبایل گدون طراحی شدهاند، در مقایسه با سایرین، توجه بیشتری را از سوی Google جلب میکنند.
بدون دیدگاه