اصطلاحات سئو

واژه نامه تخصصی سئو

اگر صاحب یک کسب و کار هستید یا یک کارآموز سئو، این مقاله برای شماست. فقط کافی است یک ساعت را با یک متخصص سئو سایت بگذرانید تا ده‌ها اصطلاح عجیب و غریب و ناآشنا بشنوید که ممکن است بسیاری از آنها را کاملاً درک نکنید. و یا حتی یک کارآموز سئو باشید و یک سری اصطلاحات را شنیده باشید. ما یک لیست از اصطلاحات سئو برای شما تهیه کرده اییم تا هر زمان که به یکی از این اصطلاحات نیاز داشتید، بتوانید به سرعت به آن دسترسی پیدا کنید. اصطلاحات سئو که در ادامه توضیح خواهیم داد شامل کلمات تخصصی تمامی مبانی و سر فصل های مربوط به سئو میباشد. 

  • آموزش اصطلاحات اولیه سئو
  • آموزش اصطلاحات سئو مربوط به تحقیق کلمات کلیدی
    آموزش اصطلاحات سئو مربوط به بهینه‌سازی سئو داخلی
    آموزش اصطلاحات سئو مربوط به بهینه‌سازی تکنیکال یا فنی
    آموزش اصطلاحات سئو مربوط به لینک‌سازی و تعیین اعتبار
    آموزش اصطلاحات مربوط به گوگل و نحوه عملکرد 

اصطلاحات اولیه و پایه سئو

اصطلاحات اولیه سئو به این معنی میباشد که شما باید قبل از یاد گرفتن کلمات تخصصی یک پیش نیاز و یک دمو از کلمات را بدانید، تا بتوانید معنی کلمات تخصصی را بهتر درک نمایید و ارتباط ذهنی بیشتری برقرار نمایید. در شروع آموزش سئو نیز مدرسان به شما یک لیست کلمات را میدهند تا آن ها را بخوانید و طی کلاس معنی دقیق آن ها را درک نمایید به همین دلیل باید قبل از آموزش کلمات تخصصی با کلمات مبتدی و اولیه اصطلاحات سئو آشنا شوید.

تعریف کلمه سئو ( SEO) 

 قبل از آموزش اصطلاحات سئو باید با خود کلمه سئو آشنا شوید. کلمه سئو از واژه های انگلیسی OPTIMIZATION ENGINE SEARCH به معنای بهینه سازی برای موتور جستجو برداشت شده. در این فرآیند وبمستر یا سئوکار سعی می کند با پیاده سازی نکات سئو، سایت مورد نظر را روی کلماتی که از قبل تعیین کرده، در نتایج جستجو بهینه کرده و آنها را به صفحات اول بیاورد. در پی زمان معنای این عبارت دستخوش تغییرات شده و به عبارت  SERCH EXPERIENCE OPTIMIZATION به معنای بهینه سازی تجربه کاربری نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

سرپ ( SERP) صفحه نتایج جستجو 

این اصطلاح به صفحه‌ای اشاره دارد که نتایج موتورهای جستجو را نمایش می‌دهد. این دقیقاً همان صفحه‌ای است که پس از جستجوی یک عبارت در گوگل ظاهر می‌شود. همان صفحه سفیدی که دارای لینک های آبی میباشد به زبان ساده تر همان صفحه سرپ میباشد. 

نتایج ارگانیک سرچ ( Organic search )

یکی از اصطلاحات سئو است و به این معنی است که نتیجه‌ای که به طور طبیعی در صفحه اول موتورهای جستجو ظاهر شده است، بدون اینکه هیچ هزینه‌ای برای آن پرداخت شده باشد. این نتایج با سئو اصولی و با تکنیک های کلاه سفید میباشد و رتبه های آن نزد گوگل از اهمیت زیادی برخوردار است و شما میتوانید برای رسیدن به این نتایج از تکنیک های سئو کلاه سفید استفاده نمایید. 

Query یا همان کلمه سرچ شده توسط کاربر 

در واژه‌نامه اصطلاحات سئو به کلماتی که کاربر در نوار جستجو گوگل تایپ‌ می‌کند Query گفته می‌شود. به این کلمه به فارسی جستار نیز میگویند. کوئری می تونه فقط یک کلمه باشه یا می تونه یک جمله باشه یا می تونه یک سوال باشه و ممکن است عباراتی که مخاطبان برای جستجو استفاده می‌کنند، حاوی غلط املایی باشند، ترتیب درستی نداشته باشند، با کلمات به هم چسبیده جستجو شده باشند یا هر مشکل دیگری!

خزنده، ربات، عنکبوت Spider، Robot ،crawler

واژه ربات که مهم ترین است یکی از اصطلاحات سئو میباشد. خزنده ها، ربات ها یا عنکبوت ها همان قسمتی از موتور جستجو هستند که وظیفه گشت زدن در سطح وب برای جمع آوری اطالعات را به عهده دارند. این اسکریپت های کد نویسی شده که توسط برنامه نویسان، برنامه ریزی می شوند؛ به صورت اتوماتیک سایت ها و بخش های مختلف یک سایت را کشف کرده و اطلاعات جمع آوری شده را به پایگاه داده موتور جستجو انتقال می دهند. یکی از بخش های مهم در سئو تنظیم فایل ربات ( txt.robots ) می باشد.

Ranking یا رتبه بندی در گوگل 

ترتیب نتایج جستجو بر اساس میزان ارتباط آنها با عبارات جستجو شده توسط کاربر تعیین می‌شود و نشان می‌دهد که هر سایت چه رتبه ای در نتایج گوگل دارد. این کلمه با واژه رنکینگ نیز شناخته میشود. رنک یک کلمه یعنی چه رتبه ای در نتایج شامل آن شده و آیا در صفحه اول که شامل 8 تا 10 نتیجه میشود، وجود دارد یا در رتبه های پایین تر است. 

Search engine یا موتور جستجو

این کلمه از اصطلاحات سئو به معنی موتورهای جستجو مانند گوگل، یاهو، بینگ و غیره، عبارات وارد شده توسط کاربران را از پایگاه داده خود استخراج کرده و طبق الگوریتم‌های خاص، آنها را رتبه‌بندی کرده و در SERP که بالاتر توضیح داده شد به کاربر نمایش می‌دهند. انجین به معنای موتور و در کنار سرچ به کلمه موتور جستجو معنی میشود. 

ایندکس کردن یا ایندکس شدن | Indexing

به فرآیند شناسایی، آنالیز و ذخیره سازی یک صفحه از یک سایت ایندکسینگ گفته می شود. در این فرآیند ربات های موتور جستجو به سایت وارد شده و در مرحله اول صفحات را کشف ( Discovery ) می کنند، درمرحله بعد عمل خزش ( Crawling ) انجام شده و نهایتا صفحه شما ایندکس می شود تا اولین شرط برای ورود به نتایج گوگل را پشت سر گذاشته باشید. 

۱۰ لینک آبی یا همان blue links

 این کلمه از انواع اصطلاحات سئو به معنی 10 نتیجه ارگانیک از جستجوی یک کلمه کلیدی است که در صفحه اول موتورهای جستجو ظاهر می‌شود. لطفاً توجه داشته باشید که لینک‌های تبلیغاتی (آن‌هایی که با «Ad» مشخص شده‌اند و برای آن‌ها پرداخت انجام شده است) شامل لینک‌های آبی نمی‌شوند.

سئو کلاه سیاه  (black hat seo)

یک نوع روش سئو کردن سایت میباشد که دستورالعمل‌های گوگل را نقض می‌کند، همچنین این روش سئو کردن کاملا منسوخ شده میباشد و در موارد خاص استفاده میشود. این نوع روش سئو کاملا اشتباه است و نباید به هیچ وجه در سایت اجرا شود. در مقاله ای جدا در سایت ما روش کامل این نوع سئو توضیح داده شده است و روش های این نوع سئو گفته شده تا شما حواستان باشد که به صورت غیر مستقیم نیز از این روش استفاده نکنید. این کلمه از مهم ترین واژه های اصطلاحات سئو میباشد. 

سئو کلاه سفید ( White hat )

نوعی سئو میباشد که با دستورالعمل های گوگل مطابقت دارد. تمامی سئو کاران از این روش برای سئو سایت استفاده مینمایند، این نوع سئو مورد تایید گوگل میباشد و اگر تمامی اصول آن را رعایت نمایید در سایت، گوگل به شما امتیازاتی را ارائه میدهد که برای رشد سایت شما بسیار ضروری است.این کلمه نیز از مهم ترین واژه های اصطلاحات سئو میباشد. 

سئو کلاه خاکستری ( Gray hat SEO )

 نوعی دیگر از بهینه سازی سایت به اسم سئو کلاه خاکستری میباشد که اغلب سئوکارها برای بهینه سازی وب سایت خود یا مشتریانشان از این روش استفاده می کنند. در آن، وبمستر سعی می کند علاوه بر تکنیک های قانونی، چند تکنیک غیرقانونی را هم به شکل امن و آهسته پیاده سازی کند تا با سرعت بیشتری به نتایج اول سطح وب برسد.

سئو منفی ( SEO Negative ) بد نام کردن رقبا

در سئو منفی وبمستران و سئوکارها سعی می کنند به جای تلاش برای بهینه سازی سایت خودشان و جلو زدن از رقبا، با روش های ناجوانمردانه سایت آنها را متقلب معرفی کنند تا رتبه یشان از دست برود. یکی از این اقدامات رایج ساخت Backlink های هرز و اسپم برای سایت رقبا می باشد که به شدت در رتبه بندی سایت ها تاثیرگذار است. این کلمه از پرکاربرد ترین واژه های اصطلاحات سئو میباشد. 

جریمه گوگل | Penalty Google

پنالتی گوگل در واقع مجازاتی است که گوگل برای یک وب سایت زمانی در نظر می گیرد که محتوای آن در تعارض با استراتژی بازاریابی اینترنتی تعریف شده از سمت گوگل باشد. بعضی از جریمه ها به صورت دستی و بعضی از آن ها ب صورت اتوماتیک می باشد.

خزیدن یا ( Crawling )

در اصطلاحات سئو این کلمه به معنی فرآیندی که توسط آن ربات های موتورهای جستجو از جمله گوگل صفحات وب شما را کشف و سپس شناسایی میکنند و بعد از آن به شما رتبه ای در نتایج میدهند. کرالینگ توسط ربات های گوگل انجام میشود و یک بودجه خزشی دارند که در ادامه توضیح خواهیم داد. این کلمه از پرکاربرد ترین واژه های اصطلاحات سئو میباشد. 

عنوان سئو یا متا تایتل | tag Title

یکی از متاتگ های سئو است و متنی که در این تگ است در صفحات جستجو به جای عنوان اصلی نمایش داده خواهد شد. یادتان باشد متن متا تایتل با متن H1 صفحه متفاوت است. البته سیستم مدیریت محتوای وردپرس هر دو آنها را به یک شکل تعیین می کند اما می توانید به کمک افزونه هایی مثل یوآست سئو، متن آنها را متفاوت از یکدیگر بنویسید.

توضیحات سئو | Description Meta

در اصطلاحات سئو این یک متاتگ سئو است. متا دسکریپشن تگی است که در آن توضیحات متای هر صفحه نوشته می شود. رنگ این توضیحات مانند عنوان سئو نیست و کم رنگ تر از این عنوان دیده میشود. این توضیحات برای سئو مهم میباشد. 

الگوریتم های گوگل | Algorithms Google

فعالیت اصلی گوگل به کمک الگوریتم هسته یا core google انجام می شود. اما در ادامه الگوریتم های دیگری هم مثل الگوریتم پاندا و … به این الگوریتم هسته اضافه شده اند تا در انجام فعالیت های دیگر عملکرد بهتری داشته باشد. مثال الگوریتم پنگوئن برای مقابله با لینک سازی اسپم در سطح وب به الگوریتم هسته گوگل کمک می کند. کارکرد الگوریتم ها به 3 موضوع امتیازدهی به سایت های مفید، جریمه سایت های هنجار شکن و عملکرد موتور جستجو خلاصه می شود.

بروزرسانی هسته گوگل | Updates Core Google

گوگل هر از گاهی برای اینکه بتواند عملکرد بهتری از خود نشان دهد، الگوریتم های خودش را بروزرسانی می کند. این بروزرسانی ها می توانند مربوط به الگوریتم های بازو یا الگوریتم اصلی باشد. به بروزرسانی الگوریتم هسته گوگل، update core google می گویند که اغلب هم تغییرات زیادی در نتایج جستجو ایجاد می کند.

متن جایگزین عکس | Images Alt

ALT TEXT متنی است که توسط نویسنده محتوا درون عکس قرار داده شده و در صورت عدم نمایش یک تصویر در سایت، به مخاطب نمایش داده می شود. علاوه بر این، گوگل از این متن برای دسته بندی تصاویر در نتایج جستجو استفاده می کند. کاربرد متن تصویر این هست که محتوای آن عکس را برای ربات های موتور جستجو توصیف کند.  

URL یا همان پیوند یکتا صفحات

بدون شک قبلاً بارها اصطلاح URL را شنیده‌اید. شاید برایتان جالب باشد که بدانید این کلمه یکی از اصطلاحات مورد استفاده در سئو نیز هست. هر صفحه ای یک اسم دارد که به محتوای آن صفحه مرتبط است و با توجه به آن نوشته میشود. 

مزرعه لینک | Farm Link

تا چند سال پیش، وب‌سایت‌ها برای افزایش اعتبار خود در نزد گوگل، از هر ترفندی بهره می‌بردند. یکی از این ترفندها، استفاده از مزارع لینک بود. در این شیوه، وبمستران لینک وب‌سایت خود را در سایت‌هایی قرار می‌دادند که پیش‌تر چند صد لینک دیگر در آن‌ها ثبت شده بود. اینگونه سایت‌ها به نام مزرعه لینک شناخته می‌شوند. حتی ممکن بود وبمسترها سایتی را به‌طور خاص برای ایجاد مزرعه لینک راه‌اندازی کنند تا از آن اعتبار کسب کنند و به سایت‌های دیگر خود انتقال دهند. امروزه این تکنیک به‌عنوان یک روش سئو کلاه سیاه تلقی می‌شود و منسوخ شده است.

دیده شدن یا رویت شدن | Impression

ایمپرشن به معنای تعداد دفعاتی است که سایت شما در نتایج گوگل مشاهده می شود. به عنوان مثال زمانی که واژه آموزش افزایش سرعت سایت در گوگل جستجو شود و کاربر به صفحه اول نتایج گوگل ورود کند، یک ایمپرشن برای تمامی سایت هایی که با این کلمه در صفحات گوگل هستند، از جمله سایت ما، ثبت می شود. رتبه سایت شما در این آمار هیچ تاثیری نداشته و مهم این هست که با آن عبارت در نتایج حضور داشته باشید. این کلمه نیز از پرکاربرد ترین واژه های اصطلاحات سئو میباشد. 

نرخ کلیک یا نرخ بازدید | CTR

نرخ کلیک یا CTR به نسبت افرادی گفته می شود که در نتایج گوگل، روی سایت شما کلیک می کنند، در مقابل افرادی که صرفا آن را مشاهده کرده اند. این یعنی اگر در ماه 100 بار کلمه ” اسکیما چیست ” جستجو شده و در صفحه اول 30 بار روی لینک وب سایت ما کلیک شود، نرخ کلیک ما برابر با 30 درصد است. نرخ کلیک از جمله مواردی هستند که در ابزار سرچ کنسول سایت نمایش داده می شود که یکی از عوامل بسیار موثر و تاثیر گذار در رتبه بندی نیز به حساب می آید.

نرخ تبدیل | Rate Conversion

نرخ تبدیل تنها یک اصطلاح مرتبط با سئو نیست، بلکه مفهومی در حوزه بازاریابی است. این عبارت به افرادی اشاره دارد که پس از مشاهده کسب و کار شما، به هدف مورد نظر شما، مانند خریدار محصول، تبدیل شده‌اند. به عنوان نمونه، اگر وب‌سایت شما امروز دو هزار بازدیدکننده داشته باشد و از میان آن‌ها، 20 نفر محصول شما را خریداری کنند، نرخ تبدیل وب‌سایت شما امروز برابر با 1 درصد خواهد بود. این واژه همچنین از رایج‌ترین اصطلاحات در زمینه سئو به شمار می‌رود.

نرخ پرش | Rate Bounce

نرخ پرش یک مفهوم تخصصی سئو سایت است که در مورد نحوه دقیق بررسی آن توسط گوگل، تفاوت نظرهای مختلفی وجود دارد. اما به طور کلی آن تعداد از افرادی که بعد از مراجعه به سایت شما، بدون کلیک کردن روی یک صفحه جدید و بدون گذراندن زمان زیاد، از سایت خارج شوند، باعث ایجاد نرخ پرش یا بانس ریت در سایتتان خواهند شد. این موضوع با توجه به آپدیت هایی الگوریتمی گوگل در چند سال گذشته به یکی از مهم ترین فاکتورهای غیر مستقیم در سئو تبدیل شده است.

 زمان ماندگاری کاربر در سایت| Time Dwell

این واژه اشاره به زمانی دارد که کاربر از نتایج جستجو وارد سایتتان شود تا زمانی که دوباره به نتایج جستجو برگردد.با توجه به اینکه بازگشت کاربر به صفحه نتایج گوگل اغلب به معنای نارضایتی از محتوای سایت شماست، بهتر است Time Dwell هر صفحه سایتتان، زیاد باشد. این پارامتر به 3 مدل page On Time، Site On Time و مدت زمان ماندگاری میانگین کاربر در سایت محاسبه می شود این کلمه از پرکاربرد ترین واژه های اصطلاحات سئو میباشد. 

دی ایندکس ( De-indexed ) 

به صفحه ای حذف شده اشاره دارد. تحت این شرایط، آن صفحه یا سایت دیگر در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) نمایش داده نخواهد شد. دی ایندکس می‌تواند منجر به کاهش فروش دیجیتال یا شکست یک کسب و کار آنلاین شود. این موضوع میتواند دلایل زیادی داشته باشد.

فهرست کسب و کار یا Google My Business listing

یک فهرست رایگان در دسترس، کسب و کارهای محلی است. این فهرستی است که از طریق آن کسب و کارهای محلی می‌توانند دیده شوند و پایگاه مشتریان خود را افزایش دهند. 

KPI یا Key Performance Indicator

منظور از این کلمه شاخص‌های کلیدی عملکرد است. در واقع، ما در ابتدای کار و فرآیندهای مختلف، شاخص‌های مهم و کلیدی برای کسب و کار خود را شناسایی می‌کنیم و در نهایت می‌سنجیم که چقدر توانسته‌ایم عملکرد خود را با این شاخص‌ها هماهنگ کنیم. علاوه بر این، از شاخص‌های کلیدی عملکرد به عنوان «معیارهای عملکرد» نیز یاد می‌شود.

فضای بالای صفحه Above the Fold

این اصطلاح معمولاً در طراحی جلد روزنامه استفاده می‌شود. در زمینه سئو و طراحی وب، بخش above the fold به اولین نمایی اشاره دارد که کاربر بدون نیاز به اسکرول کردن آن را می‌بیند. داده‌های موجود در این ناحیه از ارزش زیادی برای ربات‌های گوگل دارند و توصیه می‌شود که تگ h1 در این قسمت نمایان باشد.

جعبه سیاه | Box Black

به هر نرم‌افزار پیشرفته‌ای که اطلاعاتی درباره کارکرد درون‌سازیه آن قابل دسترسی نیست، اصطلاحا جعبه سیاه اطلاق می‌شود. این نرم‌ افزارها معمولاً ورودی مورد نظر را دریافت کرده و خروجی مناسبی تولید می‌کنند. الگوریتم‌های گوگل نیز به نوعی از این جعبه‌های سیاه محسوب می‌شوند. بر اساس ورودی و خروجی، می‌توان به تحلیل و بررسی عملکرد آنها پرداخت، اما توضیحات دقیقی درباره فرآیندهای داخلی آنها در دست نیست. 

Breadcrumb یا همان مسیر راهنما

Breadcrumb به نوارهای ناوبری سریع در قسمت‌های بالایی یا پایینی وب‌سایت اطلاق می‌شود که نشان‌دهنده موقعیت کاربر در سایت است و به او این امکان را می‌دهد تا به بخش‌های بالاتر دسترسی پیدا کند. برای نمونه، در بخش‌های بالا یا پایین صفحه یک نوار ناوبری سریع به این شکل قرار می‌گیرد: “شما در این مکان هستید: خانه / واژه‌نامه سئو  این کلمه از پرکاربرد ترین واژه های اصطلاحات سئو میباشد. 

Broken Link یا همان لینک شکسته

لینک‌های خراب از نظر نمایش و شکل ظاهری هیچ تفاوتی با لینک‌های استاندارد ندارند. تفاوت اصلی به صفحه‌ای مربوط می‌شود که کاربر به آن هدایت می‌شود. اگر صفحه‌ای که به آن ارجاع داده شده قابل دسترسی نباشد و با یکی از خطاهای 404، 403، 500 و… روبرو گردد، در واقع به عنوان یک لینک خراب شناخته می‌شود.

کش صفحات یا گوگل کروم Cache 

سرویس کش یکی از فناوری‌های متداول در دنیای وب است که کاربردهای گوناگونی دارد اما تعریف واحدی را ارائه می‌دهد. از طریق کش می‌توان محتوایی نظیر متن، عکس و فایل‌های اضافی را ذخیره نمود تا در دفعات بعدی به‌سرعت برای کاربر قابل دسترسی باشد. گاهی لازم است این کش پاک شود تا محتوای جدید شما به کاربران نمایش داده شود. 

کال تو اکشن Call to Action

 روشی در عرصه بازاریابی دیجیتال است که هدف آن ترغیب کاربران به انجام یک اقدام خاص می‌باشد. این ترغیب غالباً باعث تعامل کاربر با برند، محصول یا خدمات می‌گردد. صفحات فرود معمولاً شامل حداقل یک کال تو اکشن هستند. به عنوان نمونه، دکمه‌های «بیشتر بدانید»، «کلیک کنید» یا «دانلود رایگان» از رایج‌ترین ها هستند که در سایت ها می‌توانید ببینید. این کلمه از پرکاربرد ترین واژه های اصطلاحات سئو میباشد. 

کنیبالیزیشن Cannibalization

در بسیاری از مواقع، Cannibalization به وقوع می‌پیوندد، زمانی که چندین صفحه از وب‌سایت ما برای یک واژه کلیدی مشخص یا تعدادی واژه کلیدی بسیار نزدیک به هم بهینه‌سازی شده‌اند. در این حالت، گوگل قادر به شناسایی این مسئله نخواهد بود که کدام یک از این صفحات بهترین پاسخ را برای عبارت جستجو شده فراهم می‌آورد و بنابراین هر دو را در نتایج جستجوی خود به نمایش می‌گذارد تا کاربر خود بتواند در این خصوص تصمیم بگیرد.

نتایج غنی Rich snippet

یک قطعه پیش نمایش عنوان و توضیحاتی است که گوگل و سایر موتورهای جستجو از URL ها در صفحه نتایج خود نشان می دهند. بنابراین، یک قطعه “rich” یک نسخه پیشرفته از قطعه استاندارد است. برخی از قطعه‌های غنی را می‌توان با استفاده از نشانه‌گذاری داده‌های ساخت‌اریافته تشویق کرد، مانند نشان‌گذاری مرور که به عنوان ستاره‌های رتبه‌بندی در کنار آن URL‌ها در نتایج جستجو نمایش داده می‌شود. این کلمه از مهم ترین واژه های اصطلاحات سئو میباشد. 

اصطلاحات سئو مربوط به تحقیق کلمات کلیدی

اصطلاحات سئو

Intent یا همان قصد، نیت کاربر

در اصطلاحات سئو ، intent به قصد کاربران از کلماتی که در نوار جستجو تایپ کرده اند، گفته میشود. گوگل به‌طور جدی بر روی ارتقاء الگوریتم‌های خود تمرکز کرده است تا بتواند هدف و نیت کاربران از جستجو را درک کند. 

استفاده بیش از حد کلمه کلیدی | Stuffing Keyword

این عبارت ار اصطلاحات سئو یک روش قدیمی سئوی کلاه سیاه محسوب می‌شود. در این شیوه، کاربران به منظور فریب دادن موتورهای جستجو و نشان دادن این که محتوای آن‌ها به طور قابل توجهی بهینه‌سازی شده است، کلمه کلیدی را به طور مکرر و بیش از حد استفاده می‌کردند. برای درک بهتر، تصور کنید یک مقاله هزار کلمه‌ای که در آن کلمه کلیدی 100 بار تکرار شده است! در حال حاضر، منسوخ شده است و منجر به افت رتبه صفحه میشود.  

امکانات تعبیه شده گوگل برای کاربران | Snippet Feature

احتمالا بارها شده که بعد از جستجو یک کلمه در گوگل، در لینک اول به جای یک سایت، یک کادر مشاهده کرده و در آن یک سری اطالعات جامع دریافت کنید. این همان Snippet Feature است. گوگل روی برخی کلمات به جای نمایش سایت ها، ااطلاعاتی را نمایش میدهد که به طور خالصه
میتوانند پاسخ جستجو کاربر را بدهند. 

Long-tail keywords کلمه کلیدی بلند

این کلمه از اصطلاحات سئو به این معنی است که عبارات کلیدی طولانی‌تری که معمولاً شامل بیش از سه کلمه هستند. برای مثال کلمه گوشی سامسونگ اس 24 بهتره یا آیفون 13 پرومکس یک کلمه لانگ تیل است و معمولا با سرچ این کلمات باید به یک مقاله در نتایج برسید. 

Seed keywords یا کلمات کلیدی اصلی

مهم‌ترین واژه‌های کلیدی که به یک وب‌سایت یا تجارت خاص مربوط می‌شوند که به آنها کلمات Seed میگویند. این کلمات دقیقا کلمه کلیدی یک مقاله میباشد. کلمه اصلی یک مقاله و یک صفحه را Seed میگویند. قبلا میتوانستیم برای یک صفحه چندین کلمه داشته باشیم اما در حال حاضر یک کلمه اصلی و مشخص دارد که توضیح داده شد. 

لوکال کوئری‌ ( Local queries )

 معمولاً فهرست کسب‌وکار های محلی که برای جستجوهای محلی مانند «بهترین پزشک کودک نزدیکی من» ظاهر می‌شوند. شغل‌هایی که بعد از وارد کردن عباراتی همچون «نزدیک‌ترین مرکز تعویض روغن» یا «فروشگاه بستنی» در گوگل به نمایش درمی‌آید. این آبشن گوگل برای نشان دادن کسب و کارهای کوچک تعبیه شده است. 

حجم جستجو Search Volume

تعداد دفعاتی که یک کلمه کلیدی جستجو شده است. بسیاری از ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی حجم جستجوی ماهانه تخمینی را نشان می دهند. این کلمه از مهم ترین واژه های اصطلاحات سئو در ابزار ها میباشد. 

اصطلاحات کلی سئو 

کدهای وضعیت 200

دسته ای از کدهای وضعیت که نشان می دهد درخواست یک صفحه با موفقیت انجام شده است.

کدهای وضعیت 400

دسته ای از کدهای وضعیت که نشان دهنده درخواست برای یک صفحه منجر به خطا شده است.

کدهای وضعیت 500

دسته ای از کدهای وضعیت که نشان دهنده ناتوانی سرور در انجام درخواست است. این کلمه از مهم ترین واژه های اصطلاحات سئو میباشد. 

جستجوی پیشرفته گوگل

کاراکترها و دستورات خاصی که می‌توانید در نوار جستجو تایپ کنید تا درخواست خود را دقیق تر به گوگل بفهمانید. 

ذخیره سازی

یک نسخه ذخیره شده از صفحه وب شما.

Cloaking

نمایش محتوای متفاوت به ربات های موتورهای جستجو با محتوایی که به بازدیدکنندگان انسانی نشان می دهید.

دستورالعمل‌های Google

دستورالعمل‌های منتشر شده از Google در مورد جزئیات تاکتیک‌هایی که ممنوع هستند، و یا قصد دارند نتایج جستجو را دستکاری کنند.

ابزار سرچ کنسول search-console

برنامه رایگان ارائه شده توسط گوگل که به صاحبان سایت اجازه می دهد تا بر عملکرد سایت خود نظارت کنند. این کلمه از مهم ترین واژه های اصطلاحات سئو میباشد. 

پیوندهای داخلی 

پیوندهایی در سایت شما که به سایر صفحات شما در همان سایت اشاره می کنند.

جاوا اسکریپت

زبان برنامه نویسی است که عناصر پویا را به صفحات وب اضافه می کند.

فرم های ورود

به صفحاتی اطلاق می شود که قبل از اینکه بازدیدکننده بتواند به محتوا دسترسی پیدا کند، نیاز به احراز هویت ورود دارند.

جریمه دستی Manual actions

به یک «اقدام دستی» گوگل اشاره دارد که در آن یک بازبین انسانی تشخیص داده است که صفحات خاصی در سایت شما دستورالعمل‌های گوگل را نقض می‌کنند. این کلمه نیز از مهم ترین واژه های اصطلاحات سئو میباشد. 

تگ نو ایندکس NoIndex

یک متا تگ که به موتور جستجو دستور می دهد صفحه ای را که در آن قرار دارد ایندکس نکند.

پیج رنک PageRank

جزئی از الگوریتم اصلی گوگل. این یک برنامه تجزیه و تحلیل لینک است که اهمیت یک صفحه وب را با اندازه گیری کیفیت و کمیت لینک های اشاره شده به آن تخمین می زند.

شخصی سازی

به روشی اشاره دارد که یک موتور جستجو نتایج افراد را بر اساس عوامل منحصر به فرد خود، مانند موقعیت مکانی و تاریخچه جستجو، تغییر می دهد.

فایل ربات Robots.txt 

در اصطلاحات سئو فایلی که نشان می‌دهد موتورهای جستجو سایت شما باید کدام بخش‌ها را ایندکس کنند و کدام قسمت‌ها را نباید ایندکس کنند. 

فرم های جستجو

به نوار جستجو در یک وب سایت اشاره دارد که به کاربران کمک می کند صفحات آن وب سایت را پیدا کنند.

نقشه سایت Sitemaps

فهرستی از URLها در سایت شما که ربات ها می توانند از آنها برای کشف و فهرست بندی محتوای سایت شما استفاده کنند.

اصطلاحات مربوط به سئو داخلی سایت 

Anchor text 

در اصطلاحات سئو انکر تکست متنی که با آن به صفحات پیوند می دهید.

اسکیما Schema Markup

نشانه گذاری داده های ساختاریافته در یک صفحه وب قرار می گیرد که به موتورهای جستجو کمک می کند بهتر اطلاعات مربوط به یک کسب و کار را درک کند.

پروتکل URL سایت

“http” یا “https” موجود قبل از نام دامنه شما نحوه انتقال داده ها بین سرور و مرورگر را کنترل می کند.

تغییر مسیر یا همان ری دایرکت Redirect

زمانی که یک URL از یک آدرس به آدرس دیگر منتقل می شود. اغلب، تغییر مسیر دائمی است (301 تغییر مسیر).

نحوه ارتباط Rel=canonical 

برچسبی که به صاحبان سایت اجازه می دهد تا به گوگل بگویند کدام نسخه از یک صفحه وب اصلی است و کدام نسخه تکراری است.

گواهی SSL

در اصطلاحات سئو این کلمه یک روش امن که برای رمزگذاری داده های ارسال شده بین وب سرور و مرورگر جستجوگر استفاده می شود.

ری دایرکت 301 Redirect

ریدایرکت 301 به معنای تغییر دائمی نشانی از سوی سرور می‌باشد. این عمل معمولاً زمانی صورت می‌گیرد که یک صفحه به طور کامل حذف شده یا نشانی آن دچار تغییر شده است. وقتی کاربر یا گوگل به این صفحه مراجعه می‌کند، سرور به طور خودکار او را به نشانی جدید هدایت می‌سازد.

متن لینک شده یا همان Anchor Text

پیوندها اغلب بر روی یک نوشته یا تصویر قرار می‌گیرند. اگر پیوند به صورت متن باشد، عبارتی که به صفحه مورد نظر متصل شده است، متن قلابی یا Anchor Text نامیده می‌شود. در حقیقت، ارزشی که به صفحه هدف منتقل می‌گردد به این عبارت بستگی دارد. چنانچه وب‌سایت شما با عبارت آموزش لینک شود، در همان عبارت احتمال کسب رتبه بالاتری وجود خواهد داشت.

بک لینک Backlink

در اصطلاحات سئو این کلمه یعنی لینک ورودی یا بک لینک به صفحاتی اطلاق می‌شود که از طریق آن‌ها پیوند مستقیمی به صفحه اصلی یا یکی از صفحات داخلی وب‌سایت شما وجود دارد. این بک لینک‌ها به ربات‌های گوگل یاری می‌رسانند تا ارتباطات موضوعی صفحات وب را شناسایی کرده و صفحات جدید را در سطح اینترنت پیدا کنند.

تگ کنونیکال Canonical Tag

چنانچه در وب‌سایت ما چندین صفحه با محتوای یکسان یا مشابه وجود داشته باشد، با بهره‌گیری از تگ کنونیکال به گوگل اطلاع می‌دهیم که کدام‌یک از این صفحات به عنوان نسخه اصلی شناخته می‌شود و نسبت به دیگر صفحات از اهمیت بیشتری برخوردار است. استفاده از تگ کنونیکال برای تمامی وب‌سایت‌ها امری ضروری به شمار می‌آید. عدم وجود این تگ منجر به ایجاد صفحاتی با محتوای مشابه اما آدرس‌های متفاوت در وب‌سایت می‌شود.

شبکه توزیع محتوا CDN

در اصطلاحات سئو این کلمه CDN به معنای شبکه توزیع محتوا است، یک فناوری است که به مدیران وب‌سایت‌ها یاری می‌رساند تا با بهره‌گیری از سرورهای میانی (Edge Server)، فاصله بین کاربران و داده‌های سایت را به حداقل برسانند. به این ترتیب، وب‌سایت می‌تواند از امنیت بیشتری، زمان بارگذاری سریع‌تر و نرخ پرش کمتری برخوردار شود. 

سایت ارجاع دهنده | Domain Referring

به معنای سایت هایی می باشد که به سایت شما لینک داده اند. این پارامتر را در اکثر سایت ها و ابزارهایی که backlink ها را بررسی می کنند خواهید دید زیرا که یکی از عوامل تاثیرگذار در افزایش رتبه می باشد. هرچه میزان سایت های ارجاع دهنده لینک به سایت شما تعداد بیشتری داشته باشند، سایت شما مستلزم کسب جایگاه بهتری خواهد بود. 

لینک های دریافتی | links Inbound

در اصطلاحات سئو این کلمه به معنای تمامی لینک های دریافتی از سایت های دیگر می باشد و منظور تمامی backlinkها است. این پارامتر را در اکثر سایت ها و ابزارهایی که backlinkها را بررسی می کنند خواهید دید. 

دی ان اس سایت DNS

یک سرور نام دامنه (DNS) به نام‌های دامنه (مثلاً «avinseo.com») اجازه می‌دهد به آدرس‌های IP مرتبط شوند (مثلاً «127.0.0.1»). DNS اساساً نام دامنه را به آدرس IP ترجمه می کند تا مرورگرها بتوانند منابع صفحه را بارگیری کنند.

آدرس آی پی IP 

آدرس پروتکل اینترنت (IP) رشته ای از اعداد است که برای هر وب سایت خاص منحصر به فرد است. ما نام‌های دامنه را به آدرس‌های IP اختصاص می‌دهیم زیرا به خاطر سپردن آن‌ها برای انسان آسان‌تر است (مثلاً «avinseo.com») اما اینترنت برای یافتن وب‌سایت‌ها به این اعداد نیاز دارد.

دامین آتوریتی Domain Authority

در اصطلاحات سئو این کلمه DA مخفف عبارت Authority Domain و به معنای اعتبار دامنه می باشد. این مفهوم یکی از پارامترهایی است که سایت Moz ارائه کرده وتوسط گوگل ایجاد نشده است. سایت و ابزار Moz برای ارائه DA به یک سایت از میانگین PAهای تمامی صفحات استفاده کرده و امتیازی بین 0 تا
100 ارائه می کند.

لینک بیلدینگ Link Building

در حالی که به نظر می رسد «ساختن» این فعالیت شامل ایجاد لینک به وب سایت شما توسط خودتان است، لینک بیلدینگ در واقع فرآیند کسب لینک به سایت شما به منظور ایجاد اعتبار سایت شما در موتورهای جستجو را توصیف می کند.

لینک نوفالو NoFollow

در اصطلاحات سئو این کلمه لینک هایی که با rel=”nofollow” علامت گذاری شده اند، از PageRank عبور نمی کنند. گوگل استفاده از این موارد را در برخی موقعیت ها تشویق می کند، مانند زمانی که برای یک لینک پول پرداخت شده است.

امتیاز هرزنامه یا spam score

یک معیار Moz که برای تعیین کمیت خطر نسبی جریمه شدن دامنه با استفاده از یک سری پرچم‌هایی که به شدت با سایت‌های جریمه شده مرتبط هستند، استفاده می‌شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *