«۱۰ لینک آبی چیست؟» اصطلاحی است که برای توصیف قالب سنتی صفحات نتایج موتور جستجو (SERP) استفاده میشود، که در آن صفحه اول معمولاً ده نتیجه جستجوی ارگانیک را نمایش میدهد. هر نتیجه با یک هایپرلینک آبی که به صفحه وب مربوطه منتهی میشود، نمایش داده میشود. این فرمت از زمان اختراع موتورهای جستجو استاندارد بوده و با وجود معرفی سایر ویژگیهای SERP مانند rich snippets، گراف دانش و نتایج سرچ محلی، هنوز هم رایج است.
10blue links چیست؟ این اصطلاح بر اهمیت دستیابی به رتبهبندی ده نتیجه برتر نتایج جستجو در سئو سایت تأکید میکند، زیرا این رتبه ها بیشتر برای کاربران قابل مشاهده هستند و کلیک بیشتری جذب میکنند. توجه داشته باشید امروزه در سال 2025 گاهی گوگل 8 نتیجه را نشان میدهد و برای یک سری کاربران هنوز همان 10 نتیجه را نمایش میدهد.
نحوه نمایش 10 لینک آبی چگونه است؟
قبلاً به این شکل بود که وقتی در موتور جستجوی مورد نظر خود عبارتی را وارد میکردید، سایت ها با 10 لینک آبی به عنوان پیشنهاد به شما نشان داده میشدند، حالا، شاید فکر کنید که این روش کار بزرگترین موتور جستجوی حال حاضر گوگل همچنان پابرجاست. واقعیت این است که این غول جستجو، که بیش از هر موتور جستجوی دیگری به این سنت پایبند بود، به طور نامحسوس از آن فراتر رفته است.
بله، در طول این سالها، گوگل فرمت تقریباً ثابتی را برای ارائه نتایج جستجوی خود حفظ کرده است. یعنی فهرستی از 10blue links که بیشترین تطابق را با عبارت جستجو شده و اطلاعات مورد نظر شما دارند. با این حال، همین الان هر هنرمند مشهوری را در موتور جستجوی آنها جستجو کنید، متوجه خواهید شد که اطلاعات فراتر از لینکهای عنواندار است. به این شکل که دیگر به لینک های آبی بسنده نیست.
یک متن معمولاً در بالای صفحه قرار دارد و احتمالاً بلافاصله یک پروفایل در سمت راست آن. تعداد انگشتشماری لینک و به دنبال آن یک بیوگرافی کلی یا یک ویدیو و سپس بقیه لیست نتایج نمایش داده میشود. واقعاً جای تعجب ندارد. با توجه به اینکه موتورهای جستجو همچنان در حال تکامل هستند و دستگاهها و فناوریهای جدید وارد عرصه میشوند، یک رابط کاربری ساده و پیش پا افتاده ممکن است پاسخگوی نیازهای اکثر کاربران نباشد. به همین دلیل گراف دانش و نتایج غنی و امروزه هوش مصنوعی گوگل به آن اضافه شده است.
آیا 10 لینک آبی معیاری مهم در سئو میباشد؟
سالها، این عبارت توسط سرویسهای رقیب گوگل – مانند بینگ و یاهو – به عنوان یک عبارت بیمعنی و اشاره به یک روش «منسوخ» برای نمایش نتایج استفاده میشد. برای آنها، دور شدن از قالب سادهی «۱۰ لینک آبی» راهی برای متمایز شدن بود. امروزه، این اصطلاح همچنان در محتوای مرتبط با سئو دیده میشود و اغلب برای اشاره به صفحات نتایج موتور جستجو (SERP) استفاده میشود.
عبارت «۱۰ لینک آبی» هنوز هم در سئو مرتبط است، زیرا روشی مختصر برای اشاره به قالب سنتی صفحات نتایج جستجو (SERP) است. در حالی که SERPها با گذشت زمان تکامل یافتهاند تا ویژگیهای بیشتری مانند تصاویر، ویدیوها و قطعه کدها را شامل شوند، قالب اصلی ۱۰ لینک آبی همچنان یکسان است. دلیل این امر این است که لینکهای آبی هنوز مهمترین سیگنال برای موتورهای جستجو هنگام رتبهبندی وبسایتها هستند.
مهم ترین ویژگی های 10 لینک آبی blue links
«۱۰ لینک آبی» نشان دهنده روش استانداردی است که موتورهای جستجو برای ارائه نتایج جستجو استفاده میکنند، با لیستی از ده نتیجه ارگانیک که هر کدام معمولاً یک لینک عنوان آبی دارند.
نتایج ارگانیک
اینها نتایجی هستند که بر اساس الگوریتم موتور جستجو ظاهر میشوند، نه تبلیغات پولی.
اهمیت رتبه
دستیابی به رتبه ده برتر در این نتایج برای دیده شدن وبسایت و جذب ترافیک را نشان میدهند..
تکامل و پیشرفت
در حالی که قالب سنتی «۱۰ لینک آبی» هنوز هم مرتبط است، موتورهای جستجو به طور فزایندهای عناصر دیگری مانند Featured Snippets، گراف دانش و سایر نتایج غنی را در خود جای میدهند.
تمرکز بر سئو
مفهوم «۱۰ لینک آبی» در بهینهسازی موتور جستجو (سئو) نقشی محوری دارد، زیرا اهمیت رتبهبندی بالا در نتایج جستجوی ارگانیک را برجسته میکند.
در اصل، «۱۰ لینک آبی» عبارتی است که مفهوم تاریخی و همچنان مرتبط با طرحبندی استاندارد نتایج جستجوی ارگانیک را که موتورهای جستجو برای اولویتبندی استفاده میکردند و بسیاری از استراتژیهای سئو هنوز هم آن را هدف قرار میدهند، را در بر میگیرد.
آیا در حال حاضر 10 لینک آبی در نتایج قابل مشاهده است؟
با توجه به الگوریتم MuM، صفحات نتایج موتورهای جستجو دیگر مثل قبل نیستند. به جای 10 لینک آبی، ما با تعداد بیشماری اطلاعات مرتبط دیگر روبرو میشویم. به عنوان مثال، عبارت جستجوی “سفر به ژاپن” اطلاعات مختلفی را در رابطه با سفر به ژاپن نشان میدهد.
- مقاصد محبوب با مکانها، قیمت هر شب اقامت
- نقشه گوگل ژاپن
- برخی اطلاعات حیاتی از ویکیپدیا به دست آمده است
- بخش «سوالات کاربران دیگر »
- وبسایتهای گردشگری
- قوانین کووید-۱۹ در مورد سفر به ژاپن برای شهروندان آمریکایی
گوگل مجموعهای از جزئیات مرتبط را که ممکن است بخواهید قبل از سفر بدانید، را ارائه میدهد. این سرویس نرخ هتلها را حتی بدون ذکر آنها در عبارت جستجو، فاش کرد. گوگل همچنین لینکی به قوانین سفر گردشگران ژاپن در دوران کووید-۱۹ قرار داد.
به عبارت دیگر، گوگل به جای مجموعهای از ۱۰ لینک آبی، به دنبال ارائه ارزش بیشتر در یک جستجوی واحد است. به همین دلیل است که لینکهای آبی در عصر حاضر منسوخ شده تلقی میشوند. همچنین در حال حاضر نایج هوش مصنوعی گوگل نیز به صفحه نتایج جستجو در کنار نشان دادن سایت ها اضافه شده است.
مقایسه SERP قدیمی با جدید
با نگاهی به SERP قدیمی در مقابل SERP فعلی، شاهد تغییر قابل توجهی خواهیم بود که گوگل اعمال کرده است. برای مثاله نتیجه لینکهای آبی با سرچ عبارت «رستوران ایتالیایی» در سرپ جدید شامل مجموعهای از فهرستها در مورد بهترین رستورانهای است. به اعتقاد گوگل، این عبارت برای دریافت نتایج مختصر به جزئیات بیشتری نیاز دارد. اما اینجاست که الگوریتم MuM گوگل میدرخشد.
رابط جستجوی مدرن در «رستوران ایتالیایی» اطلاعاتی را که قبلاً هرگز دیده نشده است، نشان میدهد:
- گوگل نقشهای اضافه میکند که رستوران ایتالیایی موجود در محل را نشان میدهد.
- شما نتایج Google My Business را دریافت میکنید که شامل موقعیت مکانی، اطلاعات تماس و نظرات کاربران است.
- نتایج جستجوی ارگانیک شامل وبسایتهای رستوران بیشتر و مقالات فهرستوار کمتری است.
با این حال، سالها بهروزرسانی مداوم به این غول موتور جستجو اجازه داد تا به هدف خود نزدیکتر شود. امروزه، به لطف گوگل، 10 لینک آبی به فهرستی از اطلاعات ارزشمند، در دسترس و مفید گفته میشود.
چرا در گذشته ۱۰ لینک آبی اینقدر مهم بودند؟
در روزهای اولیه سئو و جستجوی وب، رتبهبندی در یکی از این ۱۰ جایگاه ارگانیک – به ویژه در سه جایگاه برتر – به معنای دیده شدن و ترافیک قابل توجه بود. ۱۰ لینک آبی نشان دهنده موارد زیر بودند:
دسترسی دموکراتیک به ترافیک وب: از نظر تئوری، هر سایتی میتوانست بر اساس ارتباط و اعتبار رتبهبندی شود.
معیارهای سئو قابل پیشبینی: مطالعات CTR (نرخ کلیک) سازگارتر بودند، به طوری که نتیجه برتر اغلب بیش از ۳۰٪ کلیکها را دریافت میکرد.
رفتار بصری یکسان: همه نتایج یکسان به نظر میرسیدند، بنابراین رتبه بالاتر بیشتر به دلیل ارتباط بود، نه طراحی یا تعامل
بدون دیدگاه