در این مقاله قرار است گوگل آنالیتیکس چیست و چگونه می تواند به ما کمک کند را توضیح دهیم. هنگامی که وب سایت راه اندازی شد، مرحله بعدی تجزیه و تحلیل رفتار کاربران سایت است، درک مبدا و مقصد آنها از ورود و خروج سایت باید بررسی شود. اینجاست که ابزارهای قدرتمند و رایگان گوگل مانند Analytics، Tag Manager و Search Console وارد عمل می شوند.این ابزار ها برای سئو سایت و آنالیز آن برای رشد بسیار مهم هستند، که در ادامه به طور کامل گوگل آنالیتیکس چیست؟ را توضیح خواهیم داد.
گوگل آنالیتیکس چه ابزاری میباشد؟
گوگل آنالیز یا همان گوگل آنالیتیکس یکی از قدرتمندترین و پرکاربردترین ابزارهای تحلیل وب سایت در جهان است. این ابزار با تجزیه و تحلیل و بررسی رفتار کاربران در هنگام بازدید از یک وب سایت و ارائه گزارش های مختلف، می تواند سئو سایت و فروش محصولات و خدمات را افزایش دهد. و در نهایت به موفقیت هر کسب و کار آنلاین در چشم انداز دیجیتال کمک کند. این ابزار داده ها را از وب سایت و برنامه های شما جمع آوری و تجزیه و تحلیل می کند. متعاقبا، گزارشهای متنوعی را ارائه میدهد که به شما در به دست آوردن بینش عمیق در مورد فعالیتهای بازاریابی، عملکرد سایت، صفحات فردی و رفتار کاربر کمک میکند. بعد از فهمیدن گوگل آنالیتیکس چیست ؟ باید بدانید به نیاز هایی پاسخ میدهد.
گوگل آنالیتیکس برای پاسخ به چه نیاز هایی میباشد؟
این ابزار به شما این امکان را می دهد که وب سایت، وبلاگ و پلتفرم های رسانه های اجتماعی خود را نظارت کنید و اطلاعاتی مانند روش های ورود کاربر، رفتار کاربر، نرخ تبدیل، زمان صرف شده در صفحات، انواع دستگاه هایی که با آن کاربر وارد شده و تمام فعالیت هایی که در سایت یا وبلاگ شما اتفاق می افتد را ارائه می دهد.
اینها تنها بخش کوچکی از گزارشهایی را که Google Analytics ارائه میکند نشان میدهد. این اطلاعات حیاتی می تواند به طور موثر وضعیت سایت شما را منعکس کند. با این حال، چیزی که سرویس تجزیه و تحلیل گوگل را به یک ابزار جامع تبدیل می کند، سازگاری آن با سایر ابزارهای گوگل است.
بعد از فهمیدن گوگل آنالیتیکس چیست؟ باید بدانید گوگل آنالیتیکس پاسخ چه سوالاتی را میدهد که شامل موارد زیر است:
- کاربران وب سایت عمدتاً از کجا وارد سایت میشوند؟
- چه فعالیت هایی در سایت کاربران انجام داده اند؟
- قبل از خرید از کدام صفحات بازدید کردند؟
- چند نفر از طریق تبلیغات ما در سایت های دیگر به سایت دسترسی پیدا کردند؟
- کدام صفحه کمترین خرید را ثبت کرده است؟
- چند درصد از کاربران پس از مشاهده صفحه فرود آگهی ثبت نام کردند؟
- چه عواملی در ارسال ناقص فرم ما نقش دارند؟
- کاربران ما چه ویژگی هایی مانند سن، جنسیت و موقعیت مکانی دارند؟
- تعامل کاربر در بخش های مختلف وب سایت چگونه متفاوت بوده است؟
- آیا با اجرای کمپین ها و ارائه تبلیغات دوره ای به نتایج رضایت بخشی دست یافته اید؟
- کدام شبکه های اجتماعی بیشترین علاقه کاربران را به خود جلب کرده و دسترسی به وب سایت را تسهیل کرده اند؟
گوگل آنالیتیکس چگونه به کسب و کارها کمک می کند؟
گوگل آنالیتیکس چیست؟ یک وب سایت است که به عنوان یک پلت فرم قدرتمند برای جذب، تبدیل و حفظ مشتریان عمل می کند و برای اطمینان از اینکه حرکت درستی انجام می دهید، به داده ها و آمار نیاز دارید. در حال حاضر موثرترین ابزار برای این منظور گوگل آنالیتیکس است که تمامی فعالیت های کاربران را اعم از جزئی و عمده در سایت ثبت می کند. آمارها حاکی از آن است که گوگل آنالیتیکس سهم بازار 14.89 درصد را در اختیار دارد.
مزایای استفاده از Google Analytics در نهایت، بیشتر فعالیتهای بازاریابی و تبلیغات در صفحات وبسایت به اوج میرسد، این ابزار بازاریابی محتوا، بازاریابی ایمیلی، تبلیغات پرداخت به ازای کلیک یا تبلیغات گوگل باشد. با کمک گوگل آنالیتیکس، می توانید تعیین کنید که بودجه تبلیغات و بازاریابی خود را به کجا اختصاص دهید.
به عنوان مثال، کدام وب سایت بیشترین بازدهی را از تبلیغات بومی داشته است؟ کدام کانال تلگرام یا صفحه اینستاگرام برای شما مفیدتر بوده است؟ از طریق کدام روش بیشترین سرنخ را به دست آورده اید؟ آیا ایمیل در مقایسه با پیامک نقش مهم تری در فروش داشته است؟ کدام ایمیل یا پیامک بیشترین فروش را داشته است؟ کدام مقالات در وب سایت شما بیشترین نرخ تبدیل و تعامل را به دست آورده اند؟
این دادهها به شما در بهینهسازی استراتژیهای تبلیغاتی و بازاریابی و همچنین در انتخاب مؤثرترین کانالها، به ویژه در زمانهای کاهش بودجه، کمک میکنند. علاوه بر این، می توانید تعیین کنید که آیا صفحات میزبانی وب سایت شما برای اهداف تبلیغاتی موثر بوده است یا خیر؟
پارامترهای کلیدی در تجزیه و تحلیل گوگل آنالیتیکس چیست؟
بعد از فهمیدن گوگل آنالیتیکس چیست ؟ باید بدانید در تجزیه و تحلیل این ابزار، سه پارامتر حیاتی وجود دارد که برای ارزیابی وضعیت یک وب سایت بررسی می شود. این پارامترهای مهم برای اندازه گیری شاخص های مهم سایت مورد استفاده قرار می گیرند که در نهایت منجر به تولید خروجی های گزارش می شود.
میانگین زمان صرف شده در صفحه
هر کاربر چقدر زمان را در سایت صرف می کند؟ این پارامتر به تعیین جذابیت محتوای سایت برای بازدیدکنندگان کمک می کند.
ارجاع کاربران از صفحات مختلف
کاربران از چه منابعی به سایت دسترسی دارند؟ شامل سئوی ارگانیک، تبلیغات گوگل، بنرهای سایر وب سایت ها، رسانه های اجتماعی و موارد دیگر می شود.
علایق کاربران
درک مشتریان و شناسایی علایق آنها یکی دیگر از پارامترهای حیاتی برای جمع آوری داده ها است. تجزیه و تحلیل اینکه هر گروه کاربری چه نوع محتوایی را ترجیح می دهد و کدام یک از محصولات و خدمات شما برای آنها جذاب تر است ضروری است. این معیار برای بازاریابی و تلاشهای تبلیغاتی مداوم بسیار مفید است، و بینشهای ارزشمندی را در مورد ترجیحات و علایق کاربر ارائه میدهد که میتواند به توسعه محصول و ارائه خدمات آینده اطلاع دهد.
نحوه استفاده از گوگل آنالیتیکس چگونه است؟
پس از اتمام مراحل نصب و فهمیدن گوگل آنالیتیکس چیست ؟ زمان آن فرا رسیده است که نحوه استفاده از این ابزار را یاد بگیرید. قبل از شروع و بررسی جزئیات، ضروری است که شما با معانی اصطلاحات و عبارات کلیدی مرتبط با این ابزار آشنا شوید. هنگامی که این مطالب را می خوانید و از اطلاعات Google استفاده می کنید، مکرراً با این اصطلاحات مواجه خواهید شد.
ابعاد (Dimensions)
یک بعد به یک ویژگی یا ویژگی قابل توجه یک وب سایت یا برنامه تلفن همراه اشاره دارد که می تواند مقادیر مختلفی را بپذیرد. نمونه هایی از ابعاد موجود در Google Analytics عبارتند از نوع مرورگر، صفحه خروج کاربر، صفحات بازدید شده و مدت زمان حضور کاربر در وب سایت.
متریکها (Metrics)
معیارها اساساً ویژگی های داخلی یک بعد هستند که می توانند به صورت کل یا نرخ اندازه گیری شوند. به عنوان مثال، تعداد بازدید از یک صفحه یا میانگین زمانی که کاربران در وب سایت می گذرانند. بعد از فهمیدن گوگل آنالیتیکس چیست؟ حتما باید اصطلاحات آن را یاد بگیرید.
دورهها (Sessions)
یک جلسه به دوره ای اطلاق می شود که در طی آن کاربر به طور فعال با وب سایت، برنامه تلفن همراه یا رسانه های دیگر شما درگیر می شود. تمام اطلاعات مربوط به تعاملات کاربر، مانند تعداد صفحات مشاهده شده، رویدادها و مبالغ خرید، در طول یک جلسه محاسبه می شود. جلسات معمولاً پس از 30 دقیقه عدم فعالیت کاربر در وب سایت یا برنامه شما به پایان می رسد و در صورت بازگشت کاربر، جلسه جدیدی شروع می شود.
کاربران (Users)
افرادی که حداقل یک جلسه با وب سایت درگیر شده اند، کاربران شما محسوب می شوند.
بازدیدکنندگان (Visitors)
کسانی که به وب سایت شما دسترسی پیدا کرده اند به عنوان بازدید کننده طبقه بندی می شوند. آنها بیشتر به دو دسته تقسیم می شوند: بازدیدکنندگان جدید و بازدیدکنندگان بازگشتی. بازدیدکنندگان بازگشتی کاربرانی هستند که قبلاً یک جلسه را در وب سایت شما تکمیل کرده اند.
بازدید صفحات (Pageviews)
این عبارت به تعداد کل دفعاتی که یک صفحه دیده شده است اشاره دارد. توجه به این نکته مهم است که بازدیدهای مکرر توسط یک کاربر بازگشتی در این تعداد گنجانده شده است. این مورد بعد از توضیح گوگل آنالیتیکس چیست ؟ مورد مهمی است که باید بدانید.
صفحات/دورهها (Pages/Sessions)
این عبارت نشان دهنده میانگین تعداد صفحات مشاهده شده در طول یک جلسه است. بازدیدهای مکرر از یک صفحه نیز در این معیار محاسبه می شود
نرخ پرش (Bounce Rate)
اصطلاح “نرخ پرش” به درصد بازدیدکنندگانی که تنها یک صفحه از وب سایت شما را مشاهده می کنند، اشاره دارد. این زمانی اتفاق می افتد که کاربر بدون درگیر شدن با محتوای دیگری وارد سایت شما شده و از آن خارج می شود. نرخ پرش کمتر نشان می دهد که وب سایت شما در حفظ کاربران موثرتر است.
کمپینها (Campaigns)
کمپین ها به شما امکان می دهند پارامترهای شخصی سازی شده را به هر صفحه ای که انتخاب می کنید اضافه کنید و به شما امکان می دهد اطلاعات بیشتری از کاربران خود جمع آوری کنید.
رفتار (Behavior)
اطلاعات رفتار کاربر به شما این امکان را می دهد که محتوای خود را با توجه به نیاز آنها تنظیم و بهینه کنید.
بدون دیدگاه