دامین اتوریتی چیست ؟ یکی از رایج ترین و اساسی ترین اصطلاحات سئو که هیچ متخصص سئو نمی تواند با آن ناآشنا باشد. در این مقاله از اوین سئو قصد داریم به زبان ساده توضیح دهیم که دامین اتوریتی چیست ، چگونه اندازه گیری می شود ، چقدر برای رتبه بندی وب سایت شما اهمیت دارد و چگونه می توان امتیاز آن را بهبود بخشید.
آتوریتی (Authority) به چه معناست؟
قبل از این که به دامین اتوریتی چیست بپردازیم، بهتر است معنی خود اتوریتی را بفهمیم. Authority به اعتبار اشاره دارد. با افزایش تعداد وب سایت ها، گوگل تصمیم گرفت دامنه هایی را که دارای اعتبار و ارزش بیشتری هستند اولویت بندی کند. برای رتبه بندی یک صفحه در نتایج جستجو بالاتر، یکی از معیارهای ارزیابی شده اعتبار آن صفحه است. درست مانند دنیای واقعی، اعتبار صفحات و دامنه ها زمانی به دست می آید که سایت و محتوای شما مفید، کاربردی، محبوب و مبتنی بر اطلاعات دقیق باشد. در دنیای واقعی، اعتبار افراد متفاوت است و گوگل برای ارائه کیفیت بالاتر به کاربرانش این را در نظر گرفته است.
دامین آتوریتی (Domain Authority) چیست؟
Domain Authority که اغلب به اختصار DA نامیده می شود، معیاری است که توسط Moz برای تجزیه و تحلیل و ارزیابی وب سایت ها ایجاد شده است. این افزونه عنوان معیاری برای سنجش قدرت و اعتبار دامنه یک وب سایت عمل می کند. امتیاز دامین اتوریتی از 1 تا 100 متغیر است که امتیازات بالاتر نشان دهنده اعتماد و اعتبار بیشتر سایت و دامنه شما است. با این حال، توجه به این نکته مهم است که داشتن امتیاز بالا در Moz به تنهایی برای دستیابی به رتبه های برتر در گوگل کافی نیست.
Domain Authority اساساً یک معیار نسبی است که برای ارزیابی اعتبار و کیفیت وب سایت ها استفاده می شود و امکان مقایسه بین آنها را فراهم می کند. به خاطر داشته باشید که این رتبه بندی محصول Moz است که می تواند به افزایش کیفیت سایت شما کمک کند. با این وجود، گوگل بیش از 200 عامل مختلف را هنگام تعیین رتبه شما در نظر می گیرد که در نهایت بر موقعیت سایت شما تأثیر می گذارد. در اصل، دامین اتوریتی می تواند به شما کمک کند جایگاه خود را در بین سایر وب سایت ها بهتر درک کنید.
نمره دامین آتوریتی چقدر خوب است؟
عوامل زیادی در محاسبه اعتبار دامنه نقش دارند. برای ارائه ایده، وب سایت هایی مانند گوگل، اپل یا مایکروسافت دارای DA بالایی هستند که معمولاً از 95 تا 100 متغیر است. از طرف دیگر، اگر وب سایت شما جدید باشد، DA آن احتمالاً کمتر خواهد بود، احتمالاً بین 10 تا 20. همچنین مهم است که توجه داشته باشید که اگر DA سایت شما بین 20 تا 30 باشد، می تواند سریعتر از سایتی با DA بین 70 تا 80 رشد کند. وب سایت ها بر اساس اعتبار دامنه خود به شرح زیر طبقه بندی می شوند:
- زیر 30 ضعیف محسوب می شود
- 30 تا 40 کمتر از حد متوسط است
- 40 تا 50 متوسط است
- 50 تا 60 خوب است
- 60 تا 70 خیلی خوبه
- بالای 80 عالی است
نکته کلیدی که باید به خاطر داشته باشید این است که DA به شما کمک می کند عملکرد وب سایت خود را در نتایج جستجو پیش بینی کنید. بنابراین، مفید است که از آن برای مقایسه با سایر وب سایت ها در SERP استفاده کنید و سپس روی افزایش DA خود برای یک رتبه بالاتر کار کنید.
چه چیزی باعث تغییر در نمره می شود؟
عوامل متعددی وجود دارد که بر تعیین اقتدار دامنه تأثیر میگذارد و تعیین دلیل دقیق هرگونه تغییر در این معیار را دشوار میکند. در اینجا چند دلیل بالقوه برای افزایش یا کاهش ناگهانی اعتبار دامنه آورده شده است:
- این امکان وجود دارد که ربات های گوگل هنوز رشد لینک های پروفایل شما را خزیده و ایندکس نکرده باشند. وب سایت هایی با بالاترین اعتبار دامنه اغلب رشد قابل توجهی را در بک لینک های خود تجربه کرده اند که می تواند روند رتبه بندی را منحرف کند.
- دامنه های ارجاعی که به سایت شما لینک می دهند ممکن است برای گوگل اهمیت چندانی نداشته باشند. سایتهای اسپم و آن هایی که دامنه اعتبار پایینی دارند نمی توانند اعتبار سایت شما را فراهم کنند. اگر تفاوت قابل توجهی در تعداد لینک های شکسته در سایت شما نسبت به آخرین باری که Moz آن را خزیده است وجود دارد، این می تواند بر نتایج اعتبار دامنه شما نیز تأثیر بگذارد.
- اگر اعتبار دامنه شما کمتر از محدوده امتیازدهی باشد، بیشتر در معرض نوسانات رتبه بندی قرار می گیرد.
- مهم است که به یاد داشته باشید که فراز و نشیب های اعتبار دامنه تحت تأثیر یک الگوریتم یادگیری ماشینی است، به این معنی که رتبه هر سایت به طور مداوم با سایرین مقایسه می شود. بنابراین، پس از هر به روز رسانی گوگل، امتیاز یک سایت می تواند کاهش یابد یا بهبود یابد.
عوامل موثر در دامین اتوریتی چیست ؟
اکنون که فهمیدید پیج اتوریتی و دامین اتوریتی چیست ، وقت آن است که در مورد چگونگی بهینه سازی آنها برای استفاده بهتر بحث کنیم. فرض کنید اعتبار دامنه یا صفحه شما کم است. برای بهبود آن، باید عوامل مختلفی را بررسی کنید. به این ترتیب، اگر مشکلی وجود دارد که باعث می شود گوگل به اشتباه سایت شما را غیرقابل اعتماد ببیند، می توانید آن را برطرف کنید. اگر مشکلی وجود ندارد، می توانید استراتژی هایی را برای بهبود پیاده سازی کنید.
کیفیت و تعداد بک لینکها
کیفیت و کمیت بک لینک نیز نقش بسزایی در اعتبار دامنه دارد. با استفاده از بک لینک ها، می توانید امتیاز و اعتبار دامنه خود را افزایش دهید. با این حال، محتاط باشید؛ ایجاد بک لینک بدون تحقیق کلمات کلیدی مناسب می تواند به سایت شما آسیب برساند. به جای تمرکز صرفا روی تعداد بک لینک ها، کیفیت آنها را در اولویت قرار دهید. قبل از به دست آوردن بک لینک، اعتبار و ارزش سایت لینک دهنده را از نظر گوگل ارزیابی کنید. هنگامی که یک بک لینک از یک سایت معتبر دریافت می کنید، به گوگل نشان می دهد که شما نیز قابل اعتماد هستید، که می تواند منجر به رتبه بالاتر برای سایت شما شود.
سیگنال های رسانه های اجتماعی
علاوه بر لینک بیلدینگ، عوامل دیگری نیز وجود دارند که بر اعتبار دامنه تاثیر می گذارند. سیگنال های مثبت از رسانه های اجتماعی، نام تجاری توسط مخاطبان شما به صورت آنلاین، و حجم بالای جستجو برای نام شما می تواند به این امر کمک کند. علاوه بر این، داشتن دامنه قدیمیتر میتواند شانس شما را برای دستیابی به امتیاز اعتبار دامنه بالاتر افزایش دهد.
جستجوی نام تجاری در گوگل
طبیعی است که هر چه جستجوها برای نام برند شما بیشتر باشد، گوگل اعتبار بیشتری برای شما قائل است. این می تواند به طور قابل توجهی بر امتیاز اعتبار دامنه ای که دریافت می کنید تأثیر بگذارد و به طور بالقوه باعث افزایش دید برند شما شود. اگرچه جستجوهای نام برند در گوگل ممکن است همیشه توسط کاربران در اولویت قرار نگیرند، اهمیت آنها را دست کم نگیرید. مخاطبان خود را تشویق کنید تا برند شما را هر از چند گاهی با روش های مختلف جستجو کنند.
راه حل کاربردی برای افزایش دامین آتوریتی چیست ؟
بهبود امتیاز اعتبار دامنه شما ارتباط تنگاتنگی با بک لینک های سایت شما دارد اما عوامل و راه حل های تاثیرگذار دیگری وجود دارد که می تواند به شما در ایجاد اعتبار در گوگل کمک کند. در اینجا، ما چهار استراتژی سئو برای تقویت اعتبار دامنه شما را همراه با توضیح مختصری درباره هر کدام معرفی می کنیم:
افزایش DA با تولید محتوای با کیفیت
اولین قدم برای افزایش اعتبار دامنه سایت، ایجاد محتوای ارزشمند و با کیفیت است. محتوای جذاب و مفیدی که به سوالات مخاطبان شما پاسخ می دهد می تواند فوق العاده مفید باشد. وقتی کاربران محتوای شما را رضایت بخش می دانند، احتمالاً آن را با دوستان خود به اشتراک می گذارند یا در رسانه های اجتماعی پست می کنند. این به اشتراک گذاری لینک های ارزشمندی را به سایت شما باز می گرداند که نه تنها ترافیک و بازدید را افزایش می دهد، بلکه اعتبار صفحه و دامنه شما را نیز افزایش می دهد.
مشارکت در رسانه های اجتماعی
واضح و غیرقابل انکار است که رسانه های اجتماعی به سرعت در حال پیشرفت هستند و گوگل مطمئناً به این روند توجه می کند و تأثیر رسانه های اجتماعی را بر سئو سایت افزایش می دهد. در مقایسه با گذشته، رسانه های اجتماعی اکنون نقش مهم تری ایفا می کنند. این تأثیر از سیگنال های واقعی ارسال شده توسط کاربران رسانه های اجتماعی ناشی می شود که می تواند به بهینه سازی الگوریتم های Google برای تجربه کاربری بهتر کمک کند. گوگل از این اطلاعات برای ارائه نتایج دقیق تر و مرتبط تر به کاربران خود استفاده می کند.
وقتی محتوای شما در رسانه های اجتماعی به اشتراک گذاشته می شود، نشان می دهد که برای کاربران ارزشمند بوده است. این کافی است تا گوگل به سیگنالهای رسانههای اجتماعی توجه کند و به دلیل محتوای باکیفیتی که ایجاد کردهاید و با مردم طنینانداز میکند، رتبهبندی بالاتری به شما بدهد و باعث میشود کاربران بیشتری بتوانند شما را پس از جستجو پیدا کنند.
علاوه بر این، با فعال بودن در رسانه های اجتماعی، می توانید مخاطبان خود را به محتوای وب سایت خود هدایت کنید یا پیوندهایی را به مقالات خود در پست های خود اضافه کنید و آنها را به سایت خود هدایت کنید. این اقدام یک سیگنال مثبت به Google ارسال می کند، بنابراین اهمیت حضور خود در رسانه های اجتماعی را دست کم نگیرید. فقط به یاد داشته باشید که کیفیت محتوای شما مهم است.
حذف لینک های مضر از وب سایت
یکی دیگر از جنبه های مهم در کنار لینک سازی برای وب سایت شما حذف لینک های مضر و شکسته ای است که ممکن است وجود داشته باشد. این پیوندها ممکن است به دلیل کمبود اطلاعات یا ارائه اشتباه در اختیار شما باشد. ضروری است که به طور منظم پیوندهای مرتبط با سایت خود را بررسی کنید و هر گونه مضر یا بی فایده را حذف کنید. همانطور که گوگل برای دریافت بک لینک از سایت های معتبر به شما امتیاز بیشتری می دهد، در صورت وجود لینک های شکسته اعتبار شما را نیز کاهش می دهد و از رسیدن به رتبه های بالاتر جلوگیری می کند. بنابراین نسبت به حذف لینک های خراب و مضر در اسرع وقت اقدام کنید.
طراحی وب سایت کاربر پسند
احتمالاً با وب سایت هایی برخورد کرده اید که فاقد طراحی متمایز هستند. ممکن است حتی بدون توجه به محتوا سایت را ببندید. حتی اگر در سایت بمانید، ممکن است به سرعت علاقه خود را از دست بدهید یا تمایلی به اشتراک گذاری آن با دیگران نداشته باشید.
با طراحی وب سایت خود به گونه ای که کاربر پسند باشد، می توانید توجه مخاطبان خود را جلب کنید. یک ساختار کاربرپسند بازدیدکنندگان را تشویق میکند تا محتوای شما را به اشتراک بگذارند و مدت بیشتری در سایت شما بمانند. توجه داشته باشید که اینکار برای افزایش اعتبار دامنه شما بسیار مفید است.
تقویت استراتژی پیوند داخلی سایت
پیوند داخلی یکی از حیاتی ترین اقداماتی است که می توانید برای افزایش اعتبار دامنه خود انجام دهید. مهم است که توجه داشته باشید که پیوند داخلی میتواند به اندازه بک لینک و شاید حتی بیشتر در افزایش اعتبار سایت شما مؤثر باشد.
چگونه دامین اتوریتی را بررسی کنیم؟
اکنون که می دانید دامین اتوریتی چیست و چگونه باید آن را بهبود ببخشید، در اینجا چند ابزار برای بررسی اعتبار دامنه وب سایت شما وجود دارد.
Moz Link Explorer
Moz Link Explorer به شما امکان می دهد اعتبار دامنه هر وب سایت را بررسی کنید. به سادگی آدرس وب سایت یا آدرس رقبای خود را وارد کنید و امتیاز اعتبار دامنه آن را مشاهده کنید. این ابزار همچنین بینش هایی در مورد تعداد بک لینک های منحصر به فرد و تعداد کلمات کلیدی رتبه بندی شده برای یک دامنه خاص ارائه می دهد. اگر به پایین پیمایش کنید، میتوانید گزارشهای اضافی، از جمله لینکهای برتر فالو به این سایت، صفحات برتر، انکر تکست و موارد دیگر را بیابید.
Ahrefs
Ahrefs یکی از بهترین ابزارهای سئو درحال حاضر است و به عنوان گزینه دیگری برای بررسی اعتبار دامنه عمل می کند. به این معیار به عنوان DR اشاره می کند اما اساساً همان مفهوم مرجعیت دامنه را نشان می دهد. توجه به این نکته مهم است که Ahrefs از الگوریتم و فاکتورهای خاص خود برای محاسبه DR استفاده می کند. بنابراین، اگر آن را با Moz یا هر ابزار دیگری مقایسه کنید، ممکن است متوجه تفاوتهایی در امتیازات شوید.
SEMrush
SEMrush ابزاری است که به طور گسترده در بین متخصصان سئو استفاده می شود و بینش هایی را در مورد اعتبار دامنه وب سایت ارائه می دهد. برای بررسی اعتبار دامنه سایت یا رقبای خود، به بخش تجزیه و تحلیل بک لینک ها در SEMrush بروید. در تب Overview، می توانید امتیاز اعتبار را پیدا کنید که نشان دهنده اعتبار دامنه است.
Tools SEO Review
Tools SEO Review ابزار دیگری برای ارزیابی اعتبار دامنه است که بر کیفیت و کمیت بک لینک های سایت و همچنین کیفیت محتوای آن تمرکز دارد. سایر معیارهای اندازه گیری شده توسط این ابزار شامل سن دامنه و امتیاز سوشیال سیگنال است. امتیاز سوشیال سیگنال شما نشان دهنده سطح فعالیت پروفایل های رسانه های اجتماعی شما و تعداد اشتراک گذاری هایی است که محتوای شما دریافت می کند. علاوه بر این، ابزار بررسی سئو اعتبار صفحه را در مقیاس لگاریتمی از 1 تا 100 محاسبه می کند.
پیج آتوریتی (Page Authority) چیست؟
علاوه بر این که به دامین اتوریتی چیست بپردازیم، بد نیست به پیج اتوریتی نیز بپردازیم. مفهوم دیگری به نام Page Authority (PA) وجود دارد که قدرت و اعتبار یک صفحه فردی را در یک دامنه اندازه گیری می کند.
تفاوت Page Authority و Domain Authority چیست؟
به دامین اتوریتی چیست پرداختیم و فهمیدیم به قدرت کلی و قابل اعتماد بودن کل دامنه یا زیر دامنه های آن اشاره دارد، در حالی که Page Authority قدرت صفحات جداگانه را ارزیابی می کند. هر دو Domain Authority و Page Authority از نظر تأثیر بر عملکرد و معیارهای رتبه بندی کاملاً مشابه هستند. مهم است که به خاطر داشته باشید که وقتی صحبت از تقویت Domain Authority می شود، افزایش اعتبار هر صفحه در سایت شما می تواند به اعتبار کلی دامنه شما کمک مثبتی داشته باشد.
Domain Authority در مقابل PageRank
PageRank (PR) الگوریتمی است که توسط بنیانگذاران گوگل لری پیج و سرگئی برین برای ارزیابی اهمیت یک صفحه وب در مقیاس 0 تا 10 ایجاد شده است. محاسبه رتبه صفحه گوگل بر اساس کمیت و کیفیت پیوندهایی است که به یک صفحه وب اشاره می کنند. وب سایت هایی که تعداد لینک های با کیفیت بالاتری دارند، رتبه صفحه بالاتری خواهند داشت.
مشابه Domain Authority، PageRank در مقیاس لگاریتمی عمل می کند. با این حال، Domain Authority با استفاده از محدوده وسیعتری از معیارها در مقایسه با PageRank محاسبه میشود. Moz از الگوریتمی شبیه به PageRank، معروف به MozRank، به عنوان یکی از عوامل تعیین DA استفاده می کند. MozRank، مانند PageRank، کمیت و کیفیت صفحات لینک شده را ارزیابی می کند تا امتیاز خود را مشخص کند.
سخن پایانی
در نتیجه، Domain Authority امتیازی است که برای تخمین رتبه کلی یک وب سایت در موتورهای جستجو تعیین می شود. در حالی که Domain Authority مستقیماً بر سئو سایت تأثیر نمی گذارد، می تواند به عنوان یک معیار رقابتی برای سنجش عملکرد سئوی شما باشد. علاوه بر Domain Authority، مفهومی به نام Page Authority نیز وجود دارد که بر قدرت صفحات فردی و پتانسیل آنها برای رتبه بندی در گوگل تمرکز دارد. یک Domain Authority بالاتر ترجیح داده می شود، اما ضروری است که این امتیاز را با امتیاز رقبای خود مقایسه کنید.
بدون دیدگاه