در جواب اسکیما چیست باید بگوییم اسکیما یا طرحواره پایگاه داده، به ساختار یک پایگاه داده اشاره دارد. این ساختار به زبان رسمی که توسط سیستم مدیریت پایگاه داده پشتیبانی می شود، توصیف میشود. این به سازماندهی دادهها مربوط میشود و به عنوان طرحی برای نحوه ساخت پایگاه داده عمل میکند. در این مقاله، اسکیما چیست و متعاقباً انواع مختلف آن را بررسی خواهیم کرد. پس با آوین سئو همراه باشید.
یک نمودار طرحواره صرفاً طراحی پایگاه داده را نشان میدهد و دادههای واقعی را در پایگاه داده نشان نمیدهد. یک طرحواره ممکن است از یک جدول واحد تشکیل شده باشد یا چندین جدول مرتبط را در بر گیرد و روابط بین آنها را به تصویر بکشد.
طرحواره سه سطح دارد:
- طرحواره خارجی یا نمای طرح: این نحوه تعامل کاربران نهایی با سیستم پایگاه داده را مشخص میکند.
- طرحواره منطقی یا طرح واره مفهومی: طراحی پایگاه داده را در سطح مفهومی انتزاعی ترسیم میکند. در این سطح موجودیتها، ویژگیها، محدودیتها، روابط و اجرای منطقی آنها تعریف میشوند. برنامه نویسان و مدیران پایگاه داده (DBA) در این سطح برای اجرای تمام پیاده سازیها عمل میکنند.
- طرح واره فیزیکی: این نشان میدهد که چگونه دادهها در دستگاه ذخیره سازی ذخیره میشوند. دادهها را میتوان در قالبهای مختلفی مانند فایلها، فهرستها و غیره ذخیره کرد. روش و ساختار خاص ذخیره سازی کاملاً در اختیار مدیر پایگاه داده (DBA) است.
چرا باید از Schema Markup استفاده کنیم؟
Schema Markup ضروری است زیرا باعث افزایش دید وب سایت شما در نتایج جستجو میشود. این اجازه میدهد تا عناصر اضافی، مانند تصاویر یا فیلمها، به عنوان قطعههای غنی در صفحات نتایج موتور جستجو (SERP) نمایش داده شوند. به کاربران اطلاعات دقیقی که به دنبال آن هستند ارائه میشود که احتمال کلیک روی چنین نتایجی را افزایش میدهد. این به نوبه خود، جایگاه وب سایت شما را در نتایج جستجو بهبود میبخشد. در نتیجه، پیاده سازی Schema Markup میتواند یک مزیت رقابتی در بازار برای شما ایجاد کند.
در حالی که Schema Markup به خودی خود یک عامل رتبه بندی نیست، وب سایت شما را قادر میسازد تا به موقعیتهای بالاتری برای پرسجوهای خاص دست یابد. علاوه بر این، با استفاده از اسکیما، موتورهای جستجو میتوانند وب سایت شما را بهتر درک کنند و آن را برای جستجوهای خاص تنظیم کنند. تخمین زده میشود که وبسایتهای دارای نشانهگذاری طرحواره میتوانند تا چهار جایگاه بالاتر از وبسایتهای بدون آن قرار بگیرند. بنابراین بسیار مهم است بدانید اسکیما چیست و چگونه استفاده میشود.
اگر یک کسب و کار محلی دارید،حال که میدانید اسکیما چیست، باید بدانید پیاده سازی اسکیما میتواند به شما در دستیابی به مشتریان بالقوه کمک کند. این تکنیک به شما امکان میدهد اطلاعاتی مانند لوگو، جزئیات تماس، ساعات کاری و حسابهای رسانههای اجتماعی خود را علامت گذاری کنید. علاوه بر این، این جزئیات در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) نمایش داده میشود. این تمرین به رباتهای موتورهای جستجو کمک میکند تا ماهیت کسبوکار شما را درک کنند و آن را برای درخواستهای خاص تنظیم کنند. با استفاده از نشانه گذاری طرحواره، کاربران میتوانند اطلاعات تماس، مکان رویداد یا جزئیات قیمت را مشاهده کنند. این روش به عنوان یک استراتژی موثر برای جذب خریداران بالقوه و افزایش ترافیک وب سایت عمل میکند.
اسکیما در کدام بخش از وب سایت قابل استفاده است؟
اسکیما اطلاعات قابل توجهی را به موتورهای جستجو منتقل میکند. در حالی که اختیاری است، برای وب سایت ها مفید است. ما از اسکیما برای مدیریت شهرت استفاده میکنیم و به Google و Bing در شناسایی سایتهای مرتبط با نتایج جستجوی کاربر کمک میکنیم.
توصیه میشود که نشانهگذاری طرحواره را در وبسایت اصلی یک شرکت قرار دهید. از ویژگی «sameAs» برای نشان دادن وبسایتهای مرتبط به موتورهای جستجو، مانند صفحات فیسبوک و توییتر شرکت و سایر موارد، استفاده کنید. با ادغام این نوع طرحواره در کد HTML، موتورهای جستجو درک روشنی از سایتهایی که با شرکت مرتبط هستند را خواهند داشت. این عمل اغلب منجر به بهبود دید موتورهای جستجو برای شرکت می شود.
اهمیت استفاده از Schema Markup در سئو سایت
حال که میدانیم اسکیما چیست باید بدانیم که از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. این به ایجاد قطعههای غنی کمک میکند، که اغلب به نرخ کلیک بالاتری در مقایسه با نتایج جستجوی استاندارد میرسند و در نتیجه ترافیک بیشتری را به وبسایت شما هدایت میکنند. با این حال، عملکرد اصلی نشانه گذاری طرحواره کمک به موتورهای جستجو در درک بهتر محتوای شما است. پیاده سازی نشانه گذاری طرحواره یک استراتژی عالی برای افزایش رقابت پذیری وب سایت شما و بهبود سئوی آن است.
طبق مطالعه ACM Queue، کمتر از یک سوم نتایج جستجوی گوگل دارای یک قطعه غنی با نشانه گذاری طرحواره است. در حالی که نشانه گذاری طرحواره فرصت قابل توجهی برای دیده شدن ارائه میدهد، عناصر بسیار کمی در سئو و بهینه سازی وب سایت وجود دارد. که میتواند به سرعت، رتبه بندی صفحات را افزایش دهد. اسکیما شکلی از ریزداده است. هنگامی که به یک صفحه وب اضافه می شود، یک توضیح پیشرفته ایجاد میکند که معمولاً به عنوان یک قطعه غنی شناخته میشود، که در نتایج جستجو ظاهر میشود. موتورهای جستجوی بزرگ از جمله گوگل، یاهو، بینگ و یاندکس در سال 2011 شروع به همکاری برای توسعه Schema کردند.
روش استفاده از کدهای اسکیما چیست
دانستن صرف که اسکیما جیست کافی نیست و باید از نحوه استفاده از آن آگاه شویم. استفاده از کدهای اسکیما در وب سایت شما میتواند به طور قابل توجهی رتبه شما را در موتور جستجو افزایش دهد. با این حال، اگر تجربه برنامه نویسی محدودی دارید (یا اصلاً هیچ)، این کار ممکن است دلهره آور به نظر برسد. خوشبختانه، ما یک راهنمای جامع SEO در مورد اسکیما گردآوری کرده ایم تا به شما در شروع کار کمک کند. همانطور که قبلا ذکر شد، اسکیما یک جزء حیاتی از یک استراتژی سئو موثر است. این میتواند دید شما را در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) از طریق قطعه های غنی ارتقا بخشد، که به نوبه خود ممکن است ترافیک ارگانیک شما را زیاد کند. خوشبختانه، برای شروع پیادهسازی نشانهگذاری طرحواره، نیازی به تجربه کدنویسی ندارید. در واقع، ابزارهایی در دسترس هستند که میتوانند کد را برای شما تولید کنند.
میکرودیتا
میکروداده جزء استاندارد WHATWG HTML است که برای جاسازی ابرداده در محتوای صفحات وب استفاده میشود. موتورهای جستجو و خزندههای وب میتوانند ریزدادهها را از یک صفحه وب استخراج و پردازش کنند و تجربه مرور را برای کاربران بهبود بخشند. موتورهای جستجو از دسترسی مستقیم به این دادههای ساختاریافته بسیار سود میبرند، زیرا آنها را قادر میسازد اطلاعات موجود در صفحات وب را درک کنند و نتایج مرتبط تری را به کاربران ارائه دهند.
میکرودیتا از یک واژگان پشتیبانی برای توصیف یک آیتم استفاده میکند. از جفت نام-مقدار برای مقدار دادن به ویژگیهای آن استفاده میکند. هدف آن ارائه روشی سادهتر برای حاشیهنویسی عناصر HTML با برچسبهای قابل خواندن توسط ماشین در مقایسه با رویکردهای مشابه مانند RDFa و میکروفرمتهای کلاسیک است. در سطح بالا، ریزداده از مجموعه ای از جفت نام-مقدار تشکیل شده است. این مجموعهها به عنوان آیتمها نامیده میشوند و هر جفت نام-مقدار یک ویژگی را نشان میدهد. آیتم ها و ویژگی ها با استفاده از عناصر استاندارد نمایش داده می شوند. برای ایجاد یک آیتم، از ویژگی itemscope استفاده می شود. علاوه بر این، گوگل و سایر موتورهای جستجوی اصلی از واژگان Schema.org برای داده های ساختاریافته پشتیبانی میکنند که مجموعه ای استاندارد از نام های نوع و نام های دارایی را ارائه میدهد.
مثال روش میکرودیتا
رویداد موسیقی جزئیات کنسرت را از طریق ویژگی های startDate و location که برای تعریف جنبههای کلیدی کنسرت ضروری هستند، نشان میدهد. در این سناریو، نشانی اینترنتی رویداد موسیقی با نوع مورد نشان داده میشود. در حالی که تاریخ شروع و مکان بهعنوان itemprop، همانطور که توسط رویداد موسیقی تعریف شده است، استفاده میشوند.
توجه: اطلاعات اضافی در مورد ویژگی های نوع مورد را می توانید در https://schema.org/Thing پیدا کنید. واژگان ریز داده معنایی به یک آیتم معنا میدهند. توسعه دهندگان وب این گزینه را دارند که یک واژگان سفارشی ایجاد کنند یا از واژگان موجود در وب مانند واژگان پرکاربرد schema.org استفاده کنند. مجموعه ای از واژگان نشانه گذاری رایج توسط Schema.org ارائه شده است.
استفاده از JSON-LD
JSON-LD یک اسکریپت ساختاریافته شبیه به میکروداده است که برای سازماندهی اطلاعات مرتبط موجود در وب طراحی شده است. معمولاً در زمینه SEO با هدف پیاده سازی داده ها در قالب schema.org استفاده میشود.
وقتی داده های وب سایت شما ساختار یافته است، چه اتفاقی می افتد؟ موتورهای جستجو درک محتوای سایت شما را آسانتر میکنند و اگر سایر استانداردها نیز رعایت شوند، احتمالاً به رتبه مطلوبی دست خواهید یافت.
ابزار Google Tag Manager
اهمیت دانستن اسکیما چیست و استفاده از آن به طور قابل توجهی از زمان معرفی آن در سال 2011 افزایش یافته است. طرحواره به عنوان چارچوبی برای علامت گذاری دادههای ساخت یافته عمل میکند. به موتورهای جستجو در درک بهتر محتوای وب سایتها کمک میکند. پیاده سازی این نشانه گذاری در یک سایت همچنین میتواند نحوه نمایش لیستهای آن در SERP را بهبود بخشد. برای بررسی این موضوع میتوان از تست A/B استفاده کرد. گوگل تگ منیجر برنامههای متعددی دارد. با این حال، یکی از عملکردهای کلیدی آن اضافه کردن کد طرحواره با استفاده از GTM است. با استفاده از سیستم برچسبگذاری GTM، میتوانیم با ایجاد برچسبها، تقریباً برای هر چیزی نشانهگذاری اضافه کنیم.
گوگل تگ منیجر (GTM) یک سیستم مدیریت برچسب است. به کاربران اجازه میدهد تگهای مختلفی مانند تجزیه و تحلیل، بازاریابی مجدد و برچسب های تراکنش را از طریق کانتینری که در وب سایت خود قرار داده شده ایجاد و استقرار دهند. سپس کاربران میتوانند صفحاتی را که این برچسب ها در آنها مستقر میشوند را مشخص کنند. یکی از مزایای اصلی GTM امکان راه اندازی ردیابی رویداد بدون نیاز به تغییر کد است. با اجرای صحیح نشانه گذاری داده های ساختاریافته با استفاده از طرحواره، مزیت رقابتی به دست میآورید. در نتیجه نرخ کلیک را افزایش دهید، ترافیک اضافی را افزایش دهید و نتایج جستجوی ارگانیک را به شیوهای مقرون به صرفه ارتقا دهید.
سه بخش اصلی Google Tag Manager
- تگها : به مجموعهای از کدها اشاره میکنند. از کدهای Google Analytics گرفته تا کدهایی مانند Heatmap، که برای درج در کد یک وبسایت بستهبندی میشوند. در این زمینه، ما در درجه اول بر روی برچسب های HTML تمرکز میکنیم. تریگرها در Google Tag Manager مانند شنونده عمل میکنند. آنها بر روی صفحات وب یا برنامههای تلفن همراه برای نظارت بر وظایف خاص مانند تعداد ارسالها، کلیکها و بازدید از صفحه پیاده سازی می شوند. پس از انجام عمل مورد نظر، تریگرها به برچسب ها سیگنال می دهند تا فعال شوند. اساساً، این محرکها به GTM اطلاع میدهند که برچسبگذاری در کجا، چه زمانی و در چه شرایطی باید انجام شود. به عنوان مثال، می توانید یک ماشه را برای فعال کردن یک برچسب خاص پس از هر بازدید از یک صفحه تعیین شده، پس از هر کلیک یا حتی پس از تکمیل خرید پیکربندی کنید. توجه به این نکته ضروری است که هر برچسب باید حداقل یک ماشه برای فعال شدن داشته باشد.
- متغیرها: متغیرها اطلاعات اضافی هستند که برای ذخیره مکان یک رویداد استفاده می شوند. به عنوان مثال، اگر بخواهیم تعیین کنیم کاربر کدام صفحه را روی یک لینک خاص کلیک کرده است، مجموعه ای از متغیرهای اضافی را تعریف کرده و آنها را به برچسب های خود متصل می کنیم. در گوگل تگ منیجر پنج متغیر پیش فرض وجود دارد
- URL: صفحه، مسیر صفحه، نام میزبان صفحه، رویداد و ارجاع دهنده. در مورد کدهای اسکیما، ما فقط با برچسب ها و تریگرها سروکار داریم، بنابراین وارد مبحث متغیرها نمی شویم. همچنین ذکر این نکته ضروری است که گوگل تگ منیجر مانند بسیاری از ابزارهای دیگر محدودیت هایی را برای آدرس های IP ایرانی اعمال کرده است و بدون vpn نمیتوان به راحتی کار کرد.
استفاده از افزونه های وردپرس
یکی دیگر از روش های استفاده از اسکیما که در مقاله اسکیما چیست به آن میپردازیم استفاده از افزونههای وردپرس است. افزایش عملکرد وب سایت شما با استفاده از افزونه های وردپرس یک فرآیند ساده است. شما می توانید در عرض چند دقیقه افزونههای وردپرس را نصب، فعال و شروع به استفاده از آن کنید. سه روش برای نصب افزونه وردپرس وجود دارد:
- مستقیماً از داشبورد
- دستی
- پروتکل انتقال فایل FTP
آسانترین راه برای افزودن افزونه این است که افزونه مد نظر خود را در داشبورد وردپرس خود سرچ کرده و آن را نصب کنید. روش دستی یا FTP معمولاً برای افزونه های پریمیوم و آنهایی که در فهرست پلاگین وردپرس فهرست نشده اند ضروری است. هر دو روش شامل آپلود مجموعه ای از فایل ها در وب سایت شما از دستگاه محلی شما است.
برای افزودن افزونه به وب سایت وردپرس خود از داشبورد: در داشبورد وردپرس خود، Plugins > Add New را انتخاب کنید. از نوار جستجوی واقع در گوشه بالا سمت راست برای یافتن یک افزونه خاص استفاده کنید. تعدادی از نتایج نمایش داده خواهد شد. پس از یافتن افزونه مورد نظر در نتایج، بر روی Install Now کلیک کنید. همچنین میتوانید برای بررسی جزئیات بیشتر روی نام افزونه کلیک کنید. برای استفاده از آن باید فعالش کنید. پس از اتمام نصب (که معمولاً چند ثانیه طول می کشد)، بر روی Activate کلیک کنید.
آیا باید از Schema در وب سایت خود استفاده کنیم یا خیر؟
اگر قصد دارید ترافیک وب سایت خود را به حداکثر برسانید، افزایش رتبه بندی موتورهای جستجو و نرخ کلیک ضروری است. همانطور که در قبل بیان کردیم اسکیما چیست، میدانیم اسکیما می تواند به شما در دستیابی به سئو کمک کند. غفلت از استفاده از آن ممکن است منجر به از دست دادن قابل توجه بازدیدکنندگان بالقوه شود. اساسا، Schema به موتورهای جستجو درباره معنای داده های شما اطلاع می دهد. بدون Schema، محتوای وب سایت شما توسط موتورهای جستجو بر اساس اطلاعاتی که ربات ها کشف می کنند، خزیده و نمایه می شود، که ممکن است به طور دقیق یا کارآمد سایت شما را طبقه بندی نکند.
نتیجه
در این مقاله بیان کردیم اسکیما چیست. اسکیما برای به حداکثر رساندن ترافیک وب سایت خود، افزایش رتبه بندی موتورهای جستجو و نرخ کلیک ضروری است. گنجاندن اسکیما در وب سایت شما یک کار چالش برانگیز نیست. با این حال، بسته به اینکه از وردپرس استفاده میکنید یا نه، فرآیند ممکن است متفاوت باشد.
- از افزونه نشانهگذاری طرحواره وردپرس استفاده کنید.
- نشانه گذاری طرحواره را به صورت دستی اضافه کنید
بدون دیدگاه