الگوریتم موبایل فرست ایندکس گوگل و تاثیر آن در سئو و رتبه بندی سایت ها در این مقاله توضیح داده خواهد شد، این الگوریتم میتواند در سئو و رتبه بندی سایت ها بسیار کمک کننده باشد، زیرا این الگوریتم سایت هایی که دارای نسخه موبایل بهتری برای تجربه کاربری هستند را در الویت رتبه بندی قرار میدهد و همچنین به علت بالا بودن سرچ در موبایل این الگوریتم برای گوگل بسیار مهم است.
در ادامه تاثیر الگوریتم موبایل فرست ایندکس در سئو و ابزار هایی که میتوان با آن صحیح بودن نسخه موبایل را چک کرد توضیح داده خواهد شد. شرکت آوین سئو که متخصص در سئو سایت و دیجیتال مارکتینگ میباشد این الگوریتم را به خوبی برای شما توضیح داده است.
شماره های نماس با ما و مشاوره رایگان سئو سایت : 09122856812- 02177815976 شرکت آوین سئو
با ورود الگوریتم موبایل فرست ایندکس ، ربات های گوگل ابتدا نسخه موبایل یک وب سایت را می خزند و ایندکس می کنند. صاحبان سایت باید از تأثیر بالقوه این الگوریتم بر روی وب سایت و بهترین شیوه ها برای اطمینان از اینکه وب سایت با بهترین استانداردها برای تجربه کاربری تلفن همراه مطابقت دارد، آگاه باشند. این الگوریتم ارتباط زیادی با الگوریتم موبایل گدون دارد که میتوانید مقاله آن را در سایت ما مطالعه نمایید.
بروزرسانی های الگوریتم موبایل فرست ایندکس
گوگل از نوامبر 2016 دنباله ای از به روز رسانی ها را برای افزایش ارتباط نتایج جستجو با تمرکز بر تجربیات کاربران تلفن همراه اجرا کرده است. شما میتوانید برای تست صحیح بودن سایت شما برای این الگوریتم و درست بودن صفحات موبایل از طریق سرچ کنسول اقدام نمایید تا به شما صفحاتی که تجربه کاربری مناسبی ندارند را اعلام کند.
نوامبر 2016 : گوگل برای اولین بار الگوریتم موبایل فرست ایندکس را اعلام کرد، که نشان دهنده تغییر قابل توجهی در نحوه اولویت بندی محتوای موبایلی توسط موتور جستجو برای فهرست بندی و رتبه بندی بود.
مارس 2018 : گوگل عرضه تدریجی الگوریتم موبایل فرست ایندکس را آغاز کرد و شروعی برای اولویت بندی نسخه های موبایلی وب سایت ها نسبت به نسخه های دسکتاپ برای بهینه سازی و رتبه بندی بود.
جولای 2019: گوگل الگوریتم موبایل فرست ایندکس را به عنوان رویکرد پیشفرض برای وبسایتهای جدید تبدیل کرد و از همان ابتدا بر اهمیت طراحی سازگار با موبایل و ارائه محتوا تأکید کرد.
سپتامبر 2020 : گوگل اجرای کامل این الگوریتم را در تمامی وبسایتها اعلام کرد و بر اهمیت حیاتی بهینهسازی وبسایتها برای دستگاههای تلفن همراه برای حفظ قابلیت مشاهده و رقابت در نتایج جستجو تأکید کرد.
آیا الگوریتم Mobile First Index بر رتبه سایت ها تأثیر می گذارد؟
در جواب به این سوال باید بگوییم که بله، این الگوریتم می تواند بر رتبه یک وب سایت تأثیر بگذارد. گوگل بیان کرد که « ربات های گوگل عمدتاً از نسخه موبایل محتوای یک سایت برای فهرستبندی و رتبهبندی استفاده میکند. به دلیل افزایش تعداد کاربرانی که از طریق دستگاه های تلفن همراه به اینترنت دسترسی دارند، وب سایت های سازگار با موبایل را گوگل در اولویت قرار می دهد.
بنابراین، داشتن یک وبسایت سازگار با موبایل برای حفظ یا بهبود رتبهبندی موتورهای جستجو، بهویژه با توجه به رویکرد این الگوریتم، بسیار مهم است. اگر یک وبسایت برای دستگاههای تلفن همراه بهینهسازی نشده باشد، ممکن است رتبهبندی پایینتر، کاهش دید و کاهش ترافیک موتورهای جستجو را تجربه کند.
بهترین روش جلوگیری از جریمه الگوریتم Mobile First Index چیست؟
در اینجا برخی از بهترین روشها برای جلوگیری از جریمه الگوریتم موبایل فرست ایندکس برای بهبود تجربه کاربری و دیده شدن در نتایج موتور جستجو گوگل آورده شده است. در ادامه تمامی این روش ها گفته خواهد شد تا بتوانید تمامی این موارد را رعایت نمایید تا دچار جریمه گوگل نشوید.
اطمینان حاصل کردن از واکنش پذیری صفحات موبایل
برای تجربه یکپارچه در پلتفرمهای موبایل و دسکتاپ، اطمینان از طراحی واکنشگرا که هم برای کاربران و هم برای موتورهای جستجو ارائه میشود، ضروری است. جنبه های کلیدی طراحی ریسپانسیو موبایل شامل سازگاری با اندازه های مختلف صفحه نمایش و مناسب بودن اندازه آیکون ها در موبایل میباشد.
علاوه بر این، نسخه های موبایلی صفحات باید شامل موارد زیر باشد:
اطلاعات ثابت روی صفحه بین نسخه های موبایل و دسکتاپ
داده های ساختاری برای اطلاعات متا
بررسی کنید که ربات گوگل را مسدود نکرده باشید
برای اینکه گوگل محتوای یک وب سایت را فهرست کند، باید درخواست خزیدن یک وب سایت را بدهد. طبق گفته گوگل، یک صفحه زمانی ایندکس می شود که توسط خزنده گوگل، معروف به “Googlebot” از آن بازدید شده باشد. فرایند ایندکس به فرآیند تجزیه و تحلیل محتوا و معنای صفحه اشاره دارد که سپس باید در پایگاه داده گوگل ذخیره شود.
فایل ربات به این معنی است که شما میتوانید به وسیله آن یک سری ربات ها را مسدود نمایید. به عنوان مثال، اگر کد زیر را بزنید به طور کامل سایت را بلاک کرده و دیگر ربات های گوگل سایت شما را در هیچ نسخه ای بررسی نمیکنند.
User-agent:GoogleBot
/ :Disallow
اگر قصد دارید از متا تگ ها برای جلوگیری از خزیدن گوگل در صفحه استفاده کنید. مطمئن شوید که برچسب هایی مانند “nofollow” و “noindex” به طور مداوم در نسخه های موبایل و دسکتاپ صفحه اعمال می شوند.
بهینه سازی تصاویر و رسانه ها برای موبایل و دسکتاپ
تصاویر در اندازه های بسیار متفاوتی هستند و سئوی تصویر به خصوص در دستگاه های تلفن همراه می تواند مشکل ساز باشد. اطمینان از اندازه و فشرده سازی مناسب تصاویر می تواند زمان بارگذاری صفحه و تجربه کلی کاربر در دستگاه های تلفن همراه را به میزان قابل توجهی بهبود بخشد.
اطمینان حاصل کنید که متن جایگزین در تلفن همراه و دسکتاپ سازگار است: متن جایگزین ثابت تضمین میکند که کاربران، صرفنظر از دستگاهشان، توضیحات دقیقی از تصاویر دریافت میکنند و به دسترسی و بهینهسازی موتور جستجو کمک میکنند.
معرفی 4 ابزار رایگان تست الگوریتم روی سایت ها
در اینجا چند ابزار عالی که میتوانید برای تست صفحات وب که آیا به قوانین الگوریتم موبایل فرست ایندکس پایبند هستند یا خیر؟ استفاده کنید.
گوگل سرچ کنسول
بهترین روش برای تعیین اینکه آیا محتوای شما توسط ربات smartphone خزیده می شود یا خیر، استفاده از ابزار سرچ کنسول خود گوگل است. برای تعیین اینکه آیا گوگل در حال خزیدن وب سایت شما با ربات smartphone گوگل است، یا خیر ؟ موارد زیر را انجام دهید: در قسمت Core Web Vitals بروید و در آنها صفحاتی که حالت موبایل خوبی ندارند را مشاهده نمایید.
سایت Rich Results test
این سایت به عنوان یک ابزار ارزشمند عمل می کند زیرا بینش هایی را در مورد نحوه تعامل Google با محتوای شما ارائه می دهد. مهمتر از آن، می توان از آن برای مشاهده نحوه مشاهده محتوای رقبا استفاده کرد.
برای به دست آوردن اطلاعاتی در مورد اینکه Google چگونه محتوای تلفن همراه شما را درک میکند، یک URL در فیلد «URL برای آزمایش در سایت Rich Results test وارد کنید.
داده هایی که این سایت به شما ارائه میدهد:
تصویری از نحوه مشاهده محتوای موبایل توسط Google
داده های ساختاریافته شناسایی شده
گزینه هایی برای مشاهده نسخه دسکتاپ
ابزار Chrome Developer Tools
این ابزار کاربردی جزو بهترین ابزارها برای تست نسخه موبایل میباشد که میتوانید با این ابزار به طور کامل نسخه موبایل خود را بررسی نمایید. کروم دولوپر مجموعه ای جامع از ابزارهای توسعه وب و عیب یابی است، که کمک ارزشمندی در شناسایی مشکلات خاص در نسخه تلفن همراه میکند.
ابزار کاربردی PageSpeed Insights
این ابزار نسخه موبایل و هم نسخه دسکتاپ سایتها را ارزیابی میکند و اطلاعاتی را در مورد جنبههای مختلف مؤثر بر عملکرد سایت مانند زمان پاسخ دهی سرور، منابع مسدودکننده سرور ، بهینهسازی تصویر، و کش مرورگر ارائه میدهد.
نتیجه گیری
در نتیجه، الگوریتم موبایل فرست ایندکس نشاندهنده تغییر قابل توجهی در نحوه اولویتبندی محتوای سایت توسط موتورهای جستجو است. گوگل در درجه اول بر نسخههای تلفن همراه برای فهرستبندی و رتبهبندی توجه دارد و از آنجایی که تسلط استفاده از تلفن همراه در حال افزایش است، درک و پایبندی به شیوه های این الگوریتم برای صاحبان سایت ها ضروری است.
بدون دیدگاه