Google Dorking که به آن هک گوگل نیز گفته می شود، به عنوان یک منبع ارزشمند برای محققان امنیتی عمل می کند. در حالی که گوگل در درجه اول یک موتور جستجو برای عموم مردم است که برای مکان یابی متن، تصاویر، ویدئوها و اخبار استفاده می شود، اما به عنوان یک ابزار مفید برای هک در حوزه امنیت اطلاعات در نظر گرفته می شود. در این مقاله گوگل دورک چیست؟ و کاربرد آن در سئو و امنیت سایبری را توضیح خواهیم داد. همچنین علاوه بر مطلب گوگل دورک چیست ؟ چند نمونه از مثال های آن را برای شما توضیح خواهیم داد.
شرکت آوین سئو ارائه دهنده خدمات سئو و طراحی سایت : 09122856812 مشاوره رایگان
گوگل دورک چیست و چه کاربردی دارد ؟
Google Dorking که به آن هک گوگل یا جستجوی پیشرفته گوگل نیز گفته می شود، گوگل دورک چیست ؟ به یک تکنیک جستجوی تخصصی در موتور جستجوی گوگل مربوط می شود. این روش از اپراتورهای جستجوی پیشرفته و ترکیبهای خاص استفاده میکند تا نتایج بسیار دقیق و مرتبط مرتبط با یک موضوع مشخص را به دست دهد. این اپراتورها که توسط گوگل برای مدیریت و اصلاح پارامترهای جستجو طراحی شدهاند، به ابزارهای قدرتمندی در دست متخصصان سئو و امنیت سایبری تبدیل میشوند و آنها را قادر میسازد تا اطلاعات خاص و حساس را کشف کنند. در نتیجه، نقش بسزایی در فرآیند سئو سایت ایفا می کند.
چگونه می توان از گوگل برای اهداف هک استفاده کرد؟
استفاده از Google Dorking اجازه نفوذ مستقیم به وب سایت ها را نمی دهد. در عوض، به دلیل جستجوی پیشرفته و قابلیت های خزیدن یا همان کرال گوگل، می تواند تقریباً هر اطلاعاتی را در وب سایت شما، از جمله داده های حساس، دسته بندی کند. این بدان معناست که اطلاعات مهمی مانند نامهای کاربری، رمز عبور، آسیبپذیریهای خاص یا صفحات خاص ممکن است بدون اطلاع شما فاش شوند.
در اصل، گوگل دورک چیست؟ به تمرین استفاده از گوگل برای شناسایی برنامه های کاربردی وب و سرورهای آسیب پذیر اشاره دارد. توجه به این نکته ضروری است که اطلاعات مورد نظر مجموعه ای از داده هایی است که به صورت عمومی در اینترنت قابل دسترسی است و کاملاً قانونی است. با این حال، افراد با نیت مخرب ممکن است از این اطلاعات سوء استفاده کنند.
درک این نکته ضروری است که Google کاربران را تشویق می کند تا از این ابزار برای اهداف مثبت استفاده کنند، و برای Google بسیار مهم است که مشخص کند چه کسی سؤالات را ارسال می کند و جستجوها را انجام می دهد. در نتیجه، اگر Google تشخیص دهد که شما در Dorking خودکار شرکت میکنید، آدرس IP شما را مسدود میکند و از شما میخواهد تصاویر امنیتی را حل کنید.
چند نمونه از Google Dork های محبوب
در بالا به Google Dork چیست؟ اشاره شد. موتور جستجوی گوگل زبان پرس و جو منحصر به فرد خود را دارد. با استفاده از لیست جستجوهای زیر و ترکیب آنها، می توانید جستجوها را به طور موثر انجام دهید. این نوع جستجو همچنین امکان دسترسی به فایلهای مختلف، اطلاعات رقبا، دادههای شخصی، ایمیلها و مهمتر از همه، آسیبپذیریهای وب را فراهم میکند.
در زیر، ما محبوب ترین اپراتورهای گوگل دورک چیست؟ را بررسی خواهیم کرد:
کش : این کوئری نسخه کش شده وب سایت ها را نمایش می دهد.
مثال: cache:example.com
Allintext: این عملکرد برای جستجوی متن خاص در یک صفحه وب استفاده می شود.
مثال: allintext برخی از خطاهای sql”
Allintitle : با این عملگر می توانید صفحاتی با عنوان خاص را جستجو کنید.
مثال: allintitle:”شرکت های امنیتی“
Allinurl: این عملگر برای جستجو در میان URL هایی که حاوی عبارات خاصی هستند استفاده می شود.
مثال: allinurl: SomeWords
نوع فایل : این عملگر برای جستجو در میان فرمت های فایل (پسوند فایل) استفاده می شود. به عنوان مثال، اگر می خواهید فایل هایی را در قالب PDF یا هر فرمت دیگری پیدا کنید، باید از این پرس و جو استفاده کنید. در ادامه سایر انواع مثال های گوگل دورک چیست را توضیح میدهیم.
مثال: SecurityEmail نوع فایل:pdf
Inurl: این عملگر مشابه Allinurl عمل می کند، با این تمایز که فقط برای کلمات کلیدی تک کلمه ای قابل استفاده است.
مثال: inurl:admin
مثال های بیشتر گوگل دورک:
intitle:security : هنگامی که جستجوهایی را با استفاده از Intitle انجام میدهید.
مانند ابزار ، Google فقط صفحاتی را فهرست میکند که عنوان امنیت را دارند و حاوی کلمه Tools در آن صفحه هستند. بنابراین، این عملگر نیز مانند Inurl به کلمات کلیدی تک کلمه ای محدود می شود.
Inanchor: این اپراتور برای جستجو در انکر تکست های وب سایت ها استفاده می شود.
مثال: inanchor:”AnchorText”
این عملگر برای جستجوی مجموعه خاصی از کلمات یا کاراکترها در صفحات وب استفاده می شود.
به عنوان مثال: “intext:”اینترنت امن
اپراتور سایت تمام صفحات ایندکس شده یک دامنه و زیر دامنه های آن را فهرست می کند.
به عنوان مثال: site:example.com.
علامت ستاره (*) نشان دهنده کلمه “همه” است. این به این معنی است که اگر نحوه * وب سایت را وارد کنید، گوگل تمام وب سایت های حاوی عباراتی مانند نحوه ایجاد یک وب سایت یا نحوه طراحی وب سایت و غیره را نمایش می دهد.
نوار عمودی (|) یک عملگر منطقی است که به معنای “یا” است. به عنوان مثال، اگر “امنیت” | “نکته“، Google صفحاتی را که شامل عبارت امنیت، عبارت نکات یا صفحاتی است که هر دو را شامل می شود، برمی گرداند.
علامت مثبت (+) برای اتصال عبارات استفاده می شود و زمانی مفید است که می خواهید مطمئن شوید که دو یا چند کلمه کلیدی در نتایج جستجوی شما ظاهر می شوند. به عنوان مثال: امنیت + مسیرها.
علامت منفی (–) یک عملگر طرد است که برای حذف نتایج خاص استفاده می شود. به عنوان مثال، اگر دنبال امنیت – مسیرها را جستجو کنید، گوگل صفحاتی را فهرست می کند که حاوی کلمه امنیت هستند که عبارت مسیرها را شامل نمی شود. بعد از اتمام توضیح گوگل دورک چیست، در ادامه به کاربرد آن در سئو و امنیت سایبری میپردازیم.
کاربرد گوگل دورک در سئو چیست ؟
با استفاده از Google Dork، می توان پروفایل های بک لینک وب سایت های رقیب را شناسایی کرد و با شبیه سازی استراتژی های بک لینک آنها، رتبه خود را در نتایج جستجوی گوگل (SERP) افزایش داد.
شناسایی وبسایتهای شکسته: دانستن گوگل دورک چیست و مثال های آن به متخصصان سئو کمک میکند تا وبسایتهای شکستهای را که به سایت خودشان پیوند دارند، پیدا کنند. این لینک های شکسته می توانند بر عملکرد سئو یک وب سایت تأثیر منفی بگذارند و با حذف آنها می توان امتیاز سئوی آن ها را بهبود بخشید.
تحقیق کلمات کلیدی: Google Dork می تواند به متخصصان سئو در انجام تحقیقات کلمات کلیدی و کشف کلمات کلیدی مرتبط و پربازدید کمک کند.
تجزیه و تحلیل رقبا: استفاده از Google Dorking امکان بررسی استراتژی های سئوی رقبا را فراهم می کند و امکان شناسایی نقاط قوت و ضعف آنها را فراهم می کند.
کاربرد گوگل دورک در امنیت سایبری
کاربردهای Google Dorking و گوگل دورک چیست در امنیت سایبری متخصصان امنیت سایبری از این تکنیک برای دسترسی به اطلاعاتی که معمولاً قابل مشاهده نیستند استفاده می کنند. برخی از کاربردهای آن :
شناسایی آسیبپذیریهای امنیتی : Google Dorking میتواند برای شناسایی وبسایتهایی که دارای آسیبپذیریهای امنیتی هستند استفاده شود. این آسیب پذیری ها می توانند توسط هکرها برای نفوذ به وب سایت ها و سرقت اطلاعات مورد سوء استفاده قرار گیرند.
مکان یابی اطلاعات لو رفته : Google Dorking می تواند به یافتن اطلاعات لو رفته، مانند داده های شخصی، گذرواژه ها و جزئیات مالی که در وب سایت ها و پایگاه های داده ناامن منتشر شده اند، کمک کند.
بدون دیدگاه